ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο καιρός του τριημέρου

Επιδείνωση στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει σχετική βελτίωση.

Άνεμοι
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ, ενώ στα πελάγη ίσως φτάσουν και τα 10. Σταδιακά, από τα δυτικά, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς εντάσεως 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.
Σάββατο 07/01
Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια, όπου πιθανόν να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης, των νησιών του βορείου Αιγαίου, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη Θράκη θα είναι τοπικά έντονα. Από το μεσημέρι όμως βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι
Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι και στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ πιθανόν να πέσουν στα ορεινά και σε ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι
Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί το πρωί και τη νύχτα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
deltiokairou

Δεν υπάρχουν σχόλια: