ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΥ: Έκτακτα καιρικά φαινόμενα για το τριήμερο των Φώτων!!!

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού προειδοποιώντας για έντονες χιονοπτώσεις και σφοδρές καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται και η απαγόρευση απόπλου.
Παρασκευή...

Η κακοκαιρία θα είναι εντονότερη την Παρασκευή το πρωί και θα ξεκινήσει από την Βόρεια Ελλάδα, ενώ σιγά – σιγά θα επεκταθεί.Από το πρωί αναμένονται καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα το «στρώσει» ακόμα και σε υψόμετρο 400 μέτρων, ενώ δεν αποκλείεται να «ασπρίσει» και η Αττική.
Σάββατο
Παρόμοια θα είναι η κατάσταση και το Σάββατο με έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά.
Σε μερικές περιοχές και κάτω από το μηδέν.
Από την Κυριακή πάντως τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. Ωστόσο, χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν και την άλλη εβδομάδα.
Έκτακτα μέτρα για το τρίημερο
Εν τω μεταξύ, έκτακτα μέτρα έχει πάρει η τροχαία για το τριήμερο. Αυξημένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους, ενώ θα παραχωρηθεί μια ακόμα λωρίδα στους οδηγούς στην εθνική Αθηνών- Πατρών και στην εθνική Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
Επίσης, για τους δρόμους που τυχόν αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την κακοκαιρία έχουν προβλεφθεί παρακαμπτήριες οδοί. Πάντως, η τροχαία συντιστά στους οδηγούς να έχουν μαζί τις αλυσίδες τους.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: