ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Μόνο γυναίκες θα εργάζονται σε καταστήματα γυναικείων εσωρούχων!

Μόνον στις γυναίκες θα επιτρέπεται εφεξής να εργάζονται στα καταστήματα γυναικείων εσωρούχων στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εργασίας της χώρας.
Το διάταγμα αυτό θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη, αναγκάζοντας τα καταστήματα να αντικαταστήσουν τους πωλητές τους με γυναίκες σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερες από 28.000 γυναίκες έχουν υποβάλλει αιτήσεις για την πρόσληψή τους ως πωλήτριες σε καταστήματα γυναικείων εσωρούχων και αξεσουάρ μετά την κυβερνητική απόφαση του Ιουλίου που αναγκάζει τα καταστήματα να προσλάβουν
γυναίκες.
Το διάταγμα αυτό θεωρείται από τους ακτιβιστές ως ένα βήμα για να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για εργασία στις γυναίκες.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα μπεν Αμπντελαζίζ, ο οποίος θεωρείται μεταρρυθμιστής, έχει δεσμευτεί να φέρει κοινωνική αλλαγή στη χώρα.
Ωστόσο ορισμένες από τις αποφάσεις του αντιμετώπισαν αντιδράσεις.
Ο μεγάλος μουφτής Αμπντουλαζίζ αλ Σέιχ δήλωσε την Παρασκευή ότι η απασχόληση των γυναικών στα καταστήματα συνιστά έγκλημα και ασέβεια.
Το Σεπτέμβριο ο βασιλιάς δήλωσε εξάλλου ότι γυναίκες θα διοριστούν ως μέλη της συμβουλευτικής Συνέλευσης και θα τους επιτραπεί να θέτουν υποψηφιότητα και να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.
Η συμβουλευτική Συνέλευση ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι οι γυναίκες δεν θα χρειάζεται να εξασφαλίσουν την άδεια ενός άνδρα για να ψηφίσουν.
Στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν αν δεν συνοδεύονται από έναν άνδρα ή δεν είναι πάνω από 45 ετών.
Επίσης δεν τους επιτρέπεται να οδηγούν.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: