ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μεγαλοοφειλέτης έκανε πλαστικές και παρέμενε ασύλληπτος

Ο μεγαλοοφειλέτης ο οποίος παρελαύνει πρώτος στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο οικονομικών, κυκλοφορούσε επί χρόνια ανάμεσά μας χωρίς να γίνει αντιληπτός ύστερα από πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις που τον έκαναν αγνώριστο. Σήμερα, εκτίει ποινή φυλάκισης πάνω από 200 χρόνια.

Πάνω από μια πενταετία καταζητούμενος για οικονομικά εγκλήματα περνούσε κάτω από τη μύτη των διωκτικών αρχών χωρίς να γίνει αντιληπτός, καθώς μετά την απόδρασή του μέσα από το γραφείο του ανακριτή προσέφυγε σε ειδικούς επιστήμονες και υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις.
Έτσι άλλαξε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με αποτέλεσμα να γίνει αγνώριστος, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Νίκολα Κέιτζ στην ταινία face off, όπου ο κακός υποβάλλεται σε πλαστική χειρουργική επέμβαση και ξεγελάει τις αρχές που τον καταδιώκουν. Στην περίπτωσή μας πρόκειται για τον πρώτο στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου.
Ο συγκεκριμένος λογιστής το 2001 έστησε κύκλωμα με εταιρείες μαϊμού, με σκοπό να εισπράττει από το δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια από ΦΠΑ. Οι οφειλές του μαζί με τα πρόστιμα έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 952 εκ. ευρώ
Εξαπατούσε το δημόσιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώσπου το 2004 συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Το κλίμα βαρύ, τα στοιχεία συντριπτικά και όλα έδειχναν ότι ο λογιστής θα προφυλακιζόταν. Άγνωστο πως, κατάφερε να ξεγλιστρήσει μέσα από τα χέρια της αστυνομικής συνοδείας του και σαν χέλι την κοπάνησε μέσα από τον προθάλαμο του γραφείου του ανακριτή.
Με νέο πρόσωπο κυριολεκτικά αγνώριστος κυκλοφορούσε επί πέντε χρόνια χωρίς να μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς, έως ότου συνελήφθη στον Πειραιά, προφανώς μετά από "καρφωτή". Εκκρεμούσαν εις βάρος του 66 καταδικαστικές αποφάσεις. Η ποινή που εκτίει σήμερα φτάνει συνολικά τα 223 χρόνια.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: