ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Παραπέμπεται σε δίκη ο Έλληνας «ιδιοφυής» χάκερ

Είχε συλληφθεί για επίθεση στην ιστοσελίδα της Interpol…
Την παραπομπή σε δίκη του 19χρονου χάκερ, o οποίος σύμφωνα με τις αρχές φέρεται πριν από τέσσερα χρόνια να είχε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των ΗΠΑ, πρότεινε, σύμφωνα με το Έθνος, ο αρμόδιος εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο 19χρονος (σήμερα) Αλέξανδρος, που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο nsplitter, είχε εντοπιστεί από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ύστερα από πληροφορίες γαλλικών και αμερικανικών υπηρεσιών για κυβερνοεπιθέσεις που ισχυρίστηκαν ότι δέχτηκαν.
Υστερα από διεξοδικές έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, φέρεται να προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονταν με τη διαδικτυακή δραστηριότητα του νεαρού, ο οποίος προέβη σε αυτές τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα.
Ο 19χρονος, παρά τη δικαστική του περιπέτεια, εξακολουθεί να είναι λάτρης του Ιντερνετ και να απασχολείται πολλές ώρες με αυτό. Από την πλευρά του αρνείται ότι διέπραξε ηλεκτρονικές κυβερνοεπιθέσεις, ενώ σχετικά με τις… επιδόσεις του στο Διαδίκτυο έχει πει για τον εαυτό του ότι «δεν είναι ιδιοφυΐα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: