ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή στις παράνομες εισαγωγές ψωμιού στη Β. Ελλάδα!!!

Εντολή για συνεχείς ελέγχους έχουν λάβει τα ΚΕΛΑΥΕ (Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου), τα Κλιμάκια Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και των δήμων, τα οποία είναι υπεύθυνα για τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, καθώς υπάρχουν αναφορές για παράνομες εισαγωγές ψωμιού στη Βόρειο Ελλάδα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σχετικής με την προστασία του κλάδου των αρτοποιών.
Η βουλευτής έχει επισημάνει ότι οι αρτοποιοί στη Βόρεια Ελλάδα αντιμετωπίζουν σήμερα σοβαρό πρόβλημα, εξαιτίας των παράνομων εισαγωγών ψωμιού, αμφιβόλου ποιότητας και παρασκευής, από τη γειτονική Βουλγαρία. «Το φαινόμενο έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στην υγεία των ανθρώπων, αλλά και στην οικονομική κατάσταση πολλών Ελλήνων αρτοποιών, μειώνοντας τον τζίρο τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%» έχει τονίσει η κα Κόλλια Τσαρουχά.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: