ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τα μωρά που θηλάζουν κλαίνε περισσότερο!!!

Οι νέες μητέρες πρέπει να ξέρουν πως είναι φυσιολογικό να κλαίει περισσότερο το μωρό όταν θηλάζει απ’ ό,τι όταν τρέφεται με τεχνητό γάλα, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν νέα μελέτη.
Οι επιστήμονες, από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο (MRC) της Βρετανίας, λένε πως η ευερεθιστότητά του είναι φυσιολογική  και ότι μπορεί να μοιάζουν πιο ικανοποιημένα και ήρεμα τα μωρά που τρέφονται με τεχνητό γάλα, αλλά δεν αποκομίζουν τα οφέλη που τους προσφέρει το γάλα της μητέρας τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και άλλοι διεθνείς υγειονομικοί οργανισμοί συνιστούν στις νέες μητέρες να θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους, για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους τουλάχιστον.
Οι ειδικοί του MRC ελπίζουν ότι εάν οι νέες μητέρες έχουν πιο ρεαλιστικές προσδοκίες για τη συμπεριφορά του μωρού τους, περισσότερες από αυτές θα κατορθώσουν να συνεχίσουν τον θηλασμό.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να θηλάσουν τα μωρά τους, αλλά έπειτα από λίγους μήνες μόνο η μία στις τρεις συνεχίζει.
Η συνηθέστερη αιτία για τη διακοπή του θηλασμού είναι «το μωρό δεν χορταίνει και κλαίει συνεχώς», σύμφωνα με την μελέτη που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του MRC, οι οποίοι λένε πως η αιτιολογία αυτή αντανακλά την τάση των μητέρων να θεωρούν ως κάτι αρνητικό το κλάμα του μωρού.
Ωστόσο, το κλάμα αποτελεί τον φυσικό τρόπο που διαθέτει το μωρό για να επικοινωνήσει με τους γύρω του και να εκφράσει τις ανάγκες του, λένε οι επιστήμονες.
Επιπλέον, το γεγονός ότι τα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό είναι πιο ήσυχα, μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στο ότι έχουν παραφάει – και αυτό δεν είναι διόλου καλό για τις μελλοντικές συνήθειές τους.
«Τα βρέφη που τρέφονται με το μπιμπερό δείχνουν πιο ικανοποιημένα, αλλά η έρευνά μας υποδηλώνει ότι συχνά υπερταϊζονται και παίρνουν πολύ γρήγορα βάρος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κεν Ονγκ.
«Τα ευρήματα αυτά είναι ουσιαστικά παρόμοια με εκείνα στα άλλα στάδια της ζωής: είναι καλά γνωστό πως πολλοί άνθρωποι βρίσκουν παρηγοριά και χαλάρωση στο φαγητό, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους».
Στη νέα μελέτη, ο δρ Ονγκ και οι συνεργάτες του ζήτησαν από περισσότερες από 300 μητέρες να απαντήσουν σε ερωτήματα για τη συμπεριφορά και το τάισμα του μωρού τους.
Οι 137 από αυτές τα θήλαζαν αποκλειστικά, οι 88 τα τάιζαν αποκλειστικά με τεχνητό γάλα και οι 91 τα θήλαζαν και συμπλήρωναν με τεχνητό γάλα.
Τα μωρά που θήλαζαν αποκλειστικά έκλαιγαν περισσότερο και χαρακτηρίστηκαν από τις μητέρες τους ως «πιο ανήσυχα και δύσκολα».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: