ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ντίβες μιας άλλης εποχής!!!

Ογδόντα καλλονές περασμένων εποχών συγκεντρώθηκαν στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και έδωσαν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να τις θαυμάσουν από κοντά. Ο λόγος για τα αυτοκίνητα-αντίκες που συμμετείχαν στον 15ο «Γύρο Αθηνών», τον οποίο διοργάνωσε ακόμη μία χρονιά η λέσχη «Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου» (ΦΙΛΠΑ).
Οπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο φετινός «Γύρος Αθηνών» ήταν στην πραγματικότητα μια στατική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά στο Παναθηναϊκό στάδιο και δεν περιλάμβανε βόλτα τους δρόμους της πόλης.
Ετσι πολλοί Αθηναίοι που συνέρευσαν στον τόπο της εκδήλωσης είχαν τη δυνατότητα να περιεργαστούν τις περίτεχνες τετράτροχες δημιουργίες, να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους και να φωτογραφηθούν δίπλα ή μέσα στις καλοσυντηρημένες κούκλες.
«Η αλήθεια είναι ότι φέτος είχαμε πολλές συμμετοχές, γύρω στις 130. Ομως μας τα χάλασε ο καιρός και τελικά προσήλθαν γύρω στα ογδόντα αυτοκίνητα και λίγες μοτοσικλέτες» δηλώνει στην «Espresso» ο Βύρων Ρηγινός, συλλέκτης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΦΙΛΠΑ.
«Το ευχάριστο είναι ότι έρχονται οικογένειες και παιδιά που χαζεύουν τα αυτοκίνητα, φωτογραφίζονται, ενδιαφέρονται και ρωτάνε. Στις μέρες μας το θέαμα των παλαιών αυτοκινήτων είναι και λίγο ανακουφιστικό, αν θέλετε, στην όλη μαυρίλα των ανθρώπων που υποφέρουν από την οικονομική κατάσταση» επισημαίνει ο κ. Ρηγινός.
Οπως σημειώνει ο ίδιος, η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα μισά έσοδα από τις εισφορές για τη συμμετοχή των αυτοκινήτων θα δοθούν στο ίδρυμα «Παμμακάριστος».
espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: