ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει μέλλον στη Μίκρα;

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Συγχώνευση εν όψει!!!
Ο Ηρακλής ως γνωστόν, έψαχνε τους τελευταίους μήνες εναγωνίως τρόπο ώστε να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Οι παράγοντες που δημιούργησαν πριν από 34 χρόνια τους Πόντιους Κατερίνης, θεωρώντας ότι ο κύκλος της ομάδας τους έχει κλείσει (αγωνίζονται στην Γ΄ εθνική κατηγορία), και επιθυμώντας να συνδυάσουν τη «νέα εποχή του Ηρακλή» με την δική τους παρουσία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η συμφωνία προχώρησε προς ευόδωση.

Απομένει να δοθούν οι εγκρίσεις από τα σώματα των γενικών συνελεύσεων των δύο ομάδων, η έγκριση από την ΕΕΑ και μετά τα αρχίσει η εφαρμογή των όρων της συμφωνίας, η οποία προφανώς ευνοεί στο αγωνιστικό πλαίσιο την ΑΕΠ, σύμφωνα με την προσωπική μου κρίση.
Σύμφωνα με την προφορική συμφωνία, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα στελέχη και των δύο πλευρών, συνομολογήθηκε από όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν στον «γάμο», και πλέον απομένει να αποσαφηνιστούν οι παράμετροι.
Επί της ουσίας η Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης, η οποία αγωνίζεται στη Football League 2, παραχωρεί το ΑΦΜ της κι αν το σχέδιο εγκριθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η νέα ονομασία του συλλόγου θα είναι Αθλητική Ενωση Ποντίων "Ηρακλής" (ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ). Χρέη προέδρου θα εκτελεί ο πρόεδρος της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, και θα παραμείνει στην εμφάνιση το σήμα του Ηρακλή (Η), ενώ ο νεόκοπος σύλλογος θα έχει έδρα το Καυτανζόγλειο Στάδιο.
Ως εδώ καλά και γνωστά…
Γνωστό επίσης είναι πως εκτός από τον Θόδωρο Παπαδόπουλο, στο νέο ΔΣ θα συμμετέχουν και άλλοι τέσσερις από την ομάδα της Κατερίνης, όπως ο Γιάννης Ρόγκας, τεχνικός υπεύθυνος της Ακαδημίας των Ποντίων (η οποία είναι συνεργαζόμενη των Σχολών του Παναθηναϊκού), όπως και οι Μπέζας, Παπαδόπουλος και Ρούτσας.
Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ της ομάδας, που είναι ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα, θα απαρτίζεται αποκλειστικά από παίκτες της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης.
Πριν λίγες μέρες ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΓΣ Ηρακλής, Μπάμπης Χατζηχαραλάμπους υποστήριξε ότι "η περίπτωση της ΑΕ Ποντίων ήταν η καλύτερη, η πιο εφικτή και η πιο συμφέρουσα. Οι άνθρωποι της ομάδας ήθελαν αυτή τη συμφωνία και πλέον απομένουν τα τυπικά για να επικυρωθεί". Ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου της ΑΕΠ (Θόδωρου Παπαδόπουλου), Γιάννης Παπαδόπουλος, παραδέχθηκε ότι "ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό σωματείο με ανεκτίμητη προσφορά σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Θεωρούμε ότι ο κύκλος των Ποντίων είχε κλείσει και θέλαμε πραγματικά όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσουμε σε συμφωνία".
Μετά την δρομολογημένη επικύρωση της συμφωνίας και εφόσον δοθεί η σχετική έγκριση από τον αρμόδιο φορέα τι θα απογίνουν οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή; Οι ακαδημίες του Ηρακλή θα συνεχίσουν να υφίστανται; Το αθλητικό κέντρο της Μίκρας θα συνεχίσει να λειτουργεί κι αν ναι για ποιο λόγο αν όλες οι προπονήσεις διεξάγονται στη Κατερίνη;
Που θα χτυπάει η καρδιά του Ηρακλή μετά την υπογραφή της συμφωνίας;
Για τους επόμενους έξι μήνες και μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα θα λέγεται ΑΕΠ Ηρακλής. Επειτα, θα τρέξουν οι διαδικασίες ώστε να γίνει ΠΑΕ Ηρακλής, αλλά πάντα με τις προπονήσεις να γίνονται στην Κατερίνη και φυσικά τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι Πόντιοι στο αγωνιστικό κομμάτι.
Η ομάδα προφανώς θα έχει ως έδρα το Καυτανζόγλειο, αλλά θα συνεχίσει να προπονείται στη Κατερίνη, αφού όπως είπε ο Γιάννης Παπαδόπουλος «για οικονομικούς και ουσιαστικούς λόγους, δεν είναι εφικτό για την ομάδα να μετακομίσει τώρα στη Θεσσαλονίκη».
Οι νεαροί παίκτες όμως που έμειναν στον Ηρακλή και πάλεψαν όλους αυτούς τους μήνες τι θα απογίνουν; Τα παιδιά των «κυανόλευκων» ακαδημιών με πιο κίνητρο να αγωνιστούν σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, όταν γνωρίζουν ότι και η ΑΕΠ διαθέτει πολύ καλή υποδομή, συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα στην πόλη τους προπονείται η πρώτη ομάδα;
Λογικά, μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, και επιζητά την άνοδό της στην Β΄ εθνική (που είναι και το ζητούμενο), χρειάζεται έμπειρους και σκληροτράχηλους παίκτες, και όχι ταλαντούχα φιντανάκια που δεν συμμετείχαν καν σε Πρωταθλήματα Νέων Κ20…
Ελπίζω μέσα σε όλες τις πρωτοβουλίες των παραγόντων για άνοδο του εν δυνάμει ΑΕΠ Ηρακλή στη Football League, να βρεθεί μία πρόταση-λύση και για τους νεαρούς παίκτες του Ηρακλή, που καλούνται για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν το ποδοσφαιρικό τους μέλλον που γίνεται για… αυτούς χωρίς αυτούς…
Δώρα Ιωακειμίδου
http://acadimies.gr/site/article.php?aid=3535&cid=19

Δεν υπάρχουν σχόλια: