ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Παράταση για την καταβολή των προστίμων για τους ημιυπαίθριους!

Παράταση στην προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του προστίμου σε όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, αποφάσισε το ΥΠΕΚΑ
Το νομοσχέδιο, με τίτλο «ποινική προστασία του Περιβάλλοντος», ενσωματώνει στην ελληνική έννομη τάξη δύο ευρωπαϊκές Οδηγίες για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και τη διαμόρφωση αποτελεσματικού πλαισίου διαχείρισης αποβλήτων,
ενώ εισάγει και ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορούν τους όρους και περιορισμούς δόμησης ακινήτων διαχείρισης αποβλήτων σε εκτός σχεδίου γήπεδα της Αττικής, την υφιστάμενη νομοθεσία για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, καθώς και την πολεοδομία, τη χωροταξία και την αστική ανάπλαση.
Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην τροπολογία, στην περίπτωση που το ειδικό έντυπο υπολογισμού έχει αποσταλεί έως τις 23 Δεκεμβρίου 2011, η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης παρατείνεται για ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου, εφόσον καταβληθούν και προσαυξήσεις 2% επί του ποσού της πρώτης δόσης.
Στην περίπτωση που το ειδικό έντυπο δεν έχει αποσταλεί έως τις 23 Δεκεμβρίου 2011, τότε η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του προστίμου είναι δύο μήνες από την ημέρα αποστολής και όχι αργότερα από την 31.3.2012.
Επίσης, για χώρους που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους επιτρέπεται η υπαγωγή στο νόμο για τα αυθαίρετα. Στην περίπτωση αυτή τα ποσά του παραβόλου και των δόσεων του προστίμου, τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί, συμψηφίζονται.
Στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά τον χρόνο καταβολής της δεύτερης δόσης παρέχεται έκπτωση 8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: