ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ιδιοκτήτες φορτηγών έδειραν απεργοσπάστες!!!

Έντεκα οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις...των τελευταίων ημερών συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία και τους καραμπινιέρους με την κατηγορία ότι προέβησαν σε βίαιες επιθέσεις κατά συναδέλφων τους που επέλεξαν να συνεχίσουν να εργάζονται.
Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Καζέρτα, κοντά στην Νάπολη, όπου πέντε οδηγοί κατηγορούνται ότι ανάγκασαν συνάδελφό τους να σταματήσει να οδηγεί και να κατέβει από το φορτηγό του, με τις σκηνές να θυμίζουν ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας , σχολιάζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας ένας οδηγός από την Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τέσσερις συνάδελφούς του, ενώ γέμιζε το φορτηγό του με εμπορεύματα σε αποθήκη. Τον ανάγκασαν να τους ακολουθήσει στο σημείο όπου είχαν στηθεί τα μπλόκα, επειδή, όμως, πήρε λάθος δρόμο, τον υποχρέωσαν να κατέβει από το όχημά του και τον ξυλοκόπησαν.
Ανάλογες σκηνές σημειώθηκαν στην Άντρια, έξω από το Μπάρι, όπου δυο οδηγοί κατηγορούνται ότι έκλεψαν τα κλειδιά ενός ιδιοκτήτη φορτηγού που δεν στηρίζει την κινητοποίηση. Άλλοι δυο, στον Τάραντα, έσκισαν τα λάστιχα συναδέλφου τους και όταν κατάλαβαν ότι τους είχε φωτογραφήσει, το ανάγκασαν με απειλές να τους παραδώσει την φωτογραφική του μηχανή.
Η απεργία συνεχίζεται στις περιφέρειες κυρίως της Κάτω Ιταλίας και η διακίνηση και παράδοση εμπορευμάτων από την Σικελία μέχρι και την Ρώμη παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα. Πολλές παραγωγικές μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat παρέμειναν κλειστές και σήμερα λόγω των προβλημάτων στον εφοδιασμό τους με εξαρτήματα.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι ζήτησε και πάλι από την Ιταλίδα υπουργό εσωτερικών, Ανναμαρία Καντσελιέρι την άμεση επίλυση του προβλήματος και την επιστροφή στην ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων σε όλη την χώρα.
24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: