ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

"Η Ελλάδα σε αποσύνθεση": Το ντοκιμαντέρ για την κρίση που συγκλονίζει!!!

Η Ελλάδα σε αποσύνθεση. Ένας λαός που υποφέρει, σκύβει το κεφάλι και παλεύει άνισες μάχες για την επιβίωση του. Αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αποφάσεις που λαμβάνονται παρά τις αντιδράσεις του Έλληνα πολίτη... Αποφάσεις και αλλαγές επώδυνες, σκληρές, που πληγώνουν ολοένα και περισσότερα την ιστορία, το φρόνιμα, την ψυχή, το παρόν και το μέλλον ενός λαού που αναγκάζεται να πληρώνει πάντα για τα πάντα...
Και όλα αυτά σε μια χτυπημένη αλύπητα Ελλάδα, ενώ η Ευρώπη αναζητά ακόμη την ταυτότητα της, μία αναζήτηση που έχει ως πείραμα των πιθανών "προσώπων που επιθυμεί να διαλέξει" την Ελλάδα μας...
Από τον Έβρο μέχρι την Γαύδο, από τους μαθητές που βιώνουν την κρίση στην οικογένεια τους, ως τους συνταξιούχους που δεν μπορούν πια με λιγοστά χρήματα να τα βγάλουν πέρα, από τους ανέργους και τους αστέγους μέχρι τους υποψήφιους ανέργους σε εργασίες με αβέβαιο μέλλον, η αγωνία, ο φόβος για την επόμενη μέρα είναι αδύνατο πλέον να περιγραφεί με αριθμούς και λέξεις... Μιλούν μόνο οι εικόνες... Εικόνες που προκαλούν θλίψη, απογοήτευση και ερωτηματικά... Γιατί; Μόνο αυτό πια έχει το κουράγιο κάποιος να ψελλίσει..
Δεκατέσσερις φωτορεπόρτερ και οπερατέρ θέλησαν μέσα από την δική τους ματιά στα γεγονότα που μας κατακλύζουν παρουσιάζουν την κρίση που συγκλονίζει την Ελλάδα σε ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Ένα ταξίδι που διαρκεί 3 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα από την Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης μέσα στο διάστημα ενός έτους. Ένα πολύπαθο ταξίδι που φυλακίζει τα όνειρα χιλιάδων νέων και καταδικάζει στην εξαθλίωση άλλους τόσους συνανθρώπους μας.
Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις 15 Νοεμβρίου του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: