ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τραγωδία με το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia - Τρεις οι νεκροί (video)

Τρεις είναι τελικά οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και 14 οι τραυματίες, από την προσάραξη του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας.
Το πλοίο μετέφερε συνολικά 4.000 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 3.200 ήταν επιβάτες, και οι άλλοι 1.000, μέλη του πληρώματος.

Το Costa Concordia, είχε αποπλεύσει νωρίτερα χθες από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη, προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.
Ωστόσο χθες το βράδυ, λίγο μετά το δείπνο, προσάραξε κοντά στο νησί «Τζίλιο» και πήρε κλίση 20 μοιρών, μετά από ρήγμα στην πρύμνη.
Αμέσως επικράτησαν σκηνές πανικού, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν από το πλοίο με σωσίβιες λέμβους ή ακόμα και κολυμπώντας.
Ωστόσο υπάρχουν αναφορές πως στην πρώτη φάση της επιχείρησης διάσωσης δεν λειτούργησαν οι σωσίβιες λέμβοι και η οργάνωση ήταν κακή.
Αυτή τη στιγμή το κρουαζιερόπλοιο έχει εκκενωθεί έπειτα από μια γιγάντια επιχείρηση που στήθηκε, στην οποία συμμετείχε ελικόπτερο, ενώ δύτες έψαχναν στη θάλασσα για τον εντοπισμό επιβατών που έπεσαν στα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: