ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ανακοινώθηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague!

Το σύστημα με το οποίο θα διεξάγεται η Euroleague από την προσεχή αγωνιστική σεζόν (2012-2013) αποκάλυψε την Πέμπτη η διοργανώτρια αρχή. Από του χρόνου η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα αποτελείται από πέντε φάσεις:
τον προκριματικό γύρο, την κανονική σεζόν, το Top 16, τα playoffs και το Final-4. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει αλλαγές σε δύο φάσεις αλλά και αλλαγή στις μέρες τέλεσης των αναμετρήσεων.
Η πρώτη τροποποίηση αφορά στην προκριματική φάση, στην οποία οκτώ -αντί 16 ομάδων- θα αναμετρώνται σε έναν τουρνουά από το οποίο ένας θα παίρνει το «μαγικό χαρτάκι» για την κανονική σεζόν. Σε αυτήν την φάση δεν υπάρχουν αλλαγές, που σημαίνει ότι θα έχουμε 4 ομίλους των έξι ομάδων (Α, Β, Γ, Δ). Κάθε ομάδα παίζει με τις άλλες πέντε δύο ματς (ένα εντός και ένα εκτός έδρας). Σύνολο 10 παιχνίδια για κάθε ομάδα. Οι καλύτερες τέσερις από κάθε γκρουπ περνούν στην επόμενη φάση (Top 16).
Η φάση των «16» είναι αυτή που υφίσταται και τη μεγαλύτερη αλλαγή αφού πλέον αντί για τέσσερις ομίλους των τεσσάρων θα υπάρχουν δύο όμιλοι των οκτώ (Ε ΚΑΙ ΣΤ). Αυτό σημαίνει πως δεν θα απαιτείται κλήρωση με τα νέα γκρουπ να διαμορφώνονται ως εξής:
Όμιλος E: A1, B2, Γ3, Δ4, Γ1, Γ2, A3, B4 (όπου Α1 ο πρώτος του Α γκρουπ κ.ο.κ.)
Όμιλος ΣΤ: B1, Γ2, Δ3, A4, Δ1, A2, B3, Γ4 (όπου Β1 ο πρώτος του Β γκρουπ κ.ο.κ.)
Επιπλέον τα έξι παιχνίδια που περιλαμβάνει για κάθε ομάδα το Top 16, γίνονται 14. Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στα playoffs. Εκεί θα προκρίνεται όποια ομάδα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες. Ό,τι ισχύει δηλαδή μέχρι τώρα. Άνευ αλλαγών και η τελική φάση της Euroleague, το Final-4.
Σημαντική αλλαγή είναι φυσικά και οι ημέρες διεξαγωγής των αγώνων καθώς από Τετάρτη και Πέμπτη πλέον θα διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή. Ήδη έγιναν δύο παιχνίδια-πιλότοι, το Bilbao-Ολυμπιακός και το Παναθηναϊκός-Zalgiris. Αμφότερα είχαν θετική αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό.
Πηγή: www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: