ΣΙΝΕ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Eurovision: Oι πιθανοί υποψήφιοι για τον ελληνικό τελικό!

H ΕΡΤ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τους τραγουδιστές που θα μας εκπροσωπήσουν φέτος στην Eurovision....
H μόνη εταιρεία που δέχτηκε να αναλάβει όλα τα έξοδα της διοργάνωσης είναι η Universal Music και οι καλλιτέχνες που έχει στο δυναμικό της είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Κώστας Μαρτάκης, οι Going Through, οι Μέλισσες,οι Professional Sinerz, οι EMIGRE, ο Γιώργος Καραδήμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Δέσποινα Ολυμπίου, η Κατερίνα Στικούδη, ο Ηλίας Βρεττός και από το Greek Idol oι δύο φιναλίστ Παναγιώτης Τσακαλάκος και Μαλλού Κυριακοπούλου!
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν - ανατολικότερα από κάθε άλλη χρονιά – θα χτυπήσει φέτος τον Μάιο η καρδιά του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.
H ΕΡΤ, σεβόμενη απολύτως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και η οικονομία μας και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι τόσο ο διαγωνισμός όσο και η συμμετοχή μας σε αυτόν έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από τo κοινό, αποφάσισε να συμμετάσχει και στη φετινή διοργάνωση, με το ελάχιστο όμως δυνατό κόστος.
Για τον λόγο αυτό, η ΕΡΤ κάλεσε σε διαβούλευση τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες που διαθέτουν διεθνές δίκτυο ή συνιστούν εθνικά τμήματα διεθνών δικτύων, προκειμένου να συμμετάσχουν στο κόστος που συνεπάγεται η συμμετοχή μας στον Διαγωνισμό (όπως π.χ. η παραγωγή και ηχογράφηση των υποψήφιων τραγουδιών, η παραγωγή cd, οι προωθητικές ενέργειες, οι αμοιβές δημιουργικών και καλλιτεχνικών συντελεστών, η μετακίνηση και διαμονή στο Μπακού κ.λ.π.).
Από αυτή τη διαδικασία, η μόνη δισκογραφική εταιρεία που απεδέχθη να αναλάβει το αναλογούν μερίδιο του κόστους που συνεπάγεται η συμμετοχή μας, ήταν η Universal Music Greece.
Κατόπιν αυτών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση και η Universal Music Greece θα προχωρήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε επίσημες ανακοινώσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής
Στη διαδικασία αυτή, είναι ασφαλώς δεδομένη και η συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή μας στον διαγωνισμό.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 43 χώρες. Όπως κάθε χρόνο, το τηλεοπτικό κοινό και οι εθνικές επιτροπές θα αναδείξουν τον νικητή που θα προκύψει από τους δύο Ημιτελικούς (Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Μαΐου 2012) και τον Τελικό (Σάββατο 26 Μαΐου 2012). Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, οι έξι από τις οποίες απευθείας – δηλαδή οι big five Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν, ως διοργανώτρια χώρα. Οι υπόλοιπες είκοσι θέσεις θα καλυφθούν από τις χώρες που θα έρθουν πρώτες στους δύο ημιτελικούς (δέκα από κάθε βραδιά).
Κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στους δύο ημιτελικούς, η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος του Α ημιτελικού της 22ας Μαΐου στην ένατη θέση.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα συμμετάσχουν στους δύο ημιτελικούς έχει ως εξής:

Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 22 ΜΑΪΟΥ 2012
Α μέρος
1.Μαυροβούνιο
2.Ισλανδία
3.Ρουμανία
4.Αλβανία
5.Βέλγιο
6.Λετονία
7.Ελβετία
8.Φινλανδία
9.Ελλάδα
Β μέρος
10.Μολδαβία
11.Κύπρος
12.Αυστρία
13.Δανία
14.Ρωσία
15.Άγιος Μαρίνος
16.Ισραήλ
17.Ιρλανδία
18.Ουγγαρία

Β ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ – 24 ΜΑΪΟΥ 2012
Α μέρος
1.Σερβία
2.Ολλανδία
3.Πορτογαλία
4.Π.Γ.Δ.Μ.
5.Λευκορωσία
6.Μάλτα
7.Ουκρανία
8.Αρμενία
9.Βουλγαρία

Β μέρος
10.Σουηδία
11.Γεωργία
12.Σλοβενία
13.Εσθονία
14.Τουρκία
15.Σλοβακία
16.Κροατία
17.Νορβηγία
18.Λιθουανία
19.Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Η κλήρωση, μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν ως ολοκληρωμένη τηλεοπτική παραγωγή με προσκεκλημένους γνωστούς και βραβευμένους στο Διαγωνισμό ερμηνευτές όπως η Ρουσλάνα, ο Α. Ρίμπακ κ.α. Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την θεαματική αυτή παραγωγή, με τίτλο EUROVISION SONG CONTEST 2012: ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ , μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ1, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20.00. Σχολιάζει η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κοζάκου.
news-piper.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: