ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αποκάλυψη σοκ για την “ροζ γλίτσα” που χρησιμοποιούσαν τα Mc Donalds..



Σοκ έχει προκαλέσει στους αμερικανούς καταναλωτές η αποκάλυψη, ότι η αλυσίδα φαστ – φούντ McDonald’s χρησιμοποιούσε υδροξείδιο του αμμωνίου (E527), στα χάμπουργκέρ!
Με το συστατικό αυτό τα McDonald’s μετέτρεπαν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά, ενώ την αποκάλυψη έκανε ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ Τζέιμι Όλιβερ, που το αποκάλεσε ως «ροζ γλίτσα».

«Γιατί ένας λογικός άνθρωπος να θέλει να δώσει στα παιδιά του κρέας γεμάτο υδροξείδιο του αμμωνίου. Το σπουδαίο κοινό των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει άμεσα να κατανοήσει τί κάνει η βιομηχανία τροφίμων» είπε ο σεφ. Μέσα από την εκπομπή του «Jamie’s Food Revolution».
Οι καταγγελίες του Όλιβερ είχαν σαν αποτέλεσμα να αναγκάσουν τα McDonald’s να δηλώσουν ότι αποφάσισαν να σταματήσουν τη χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου.
Σημειώνεται ότι, ο μικροβιολόγος του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας Τζέραλ Ζίρνσταϊν υποστηρίζει ότι η χρήση του υδροξείδιου του αμμωνίου πρέπει γενικά να απαγορευθεί, λέγοντας: «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για βοδινό κιμά και το να επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε βοδινό κιμά είναι κάποια μορφή ψευδούς επισήμανσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: