ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εγκρίθηκε η πρόταση του ΓΑΠ- Nέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης Βασίλης Έξαρχος, την πρόταση του προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου.

Πέντε ή έξι στελέχη, καταψήφισαν την πρόταση αυτή (Π. Ευθυμίου, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Τσιλίκης, Ι. Βαρδακαστάνης, κ.α) ενώ αρκετοί άλλοι δήλωσαν "παρών".
Συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα το Πολιτικό Συμβούλιο.
Όλα δείχνουν, όπως άλλωστε είπε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ότι πολλά θα κριθούν από την επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Εάν η αποστολή του κ. Βενιζέλου στα δύο αυτά μέτωπα στεφθεί με επιτυχία, τότε και ο δρόμος του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ θα είναι ορθάνοιχτος. Διαφορετικά, πιθανότατα δεν θα έχει καμία τύχη, έχοντας υποστεί και τη φθορά της ενασχόλησής του με την οικονομική κρίση.
Την Κυριακή, από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γιάννης Κουτσούκος ήταν ο πρώτος που είπε ότι διαφωνεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, για να ακολουθήσουν ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου και άλλοι.
Στην παρέμβασή της, η υπουργός Παιδείας πρότεινε, ακόμη, να εκλεγεί ο νέος αρχηγός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε περίπτωση που προκηρυχθούν αιφνιδιαστικά εκλογές.
Το Εθνικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε τελικά χωρίς ψηφοφορία (την είχε ζητήσει η Άννα Διαμαντοπούλου), γεγονός που σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ επέλεξε μια προσωρινή συναίνεση, προκειμένου να αποφευχθεί η καταγραφή των δυνάμεων -και η σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: