ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Τα 10 πιο παράξενα παγωτά στον κόσμο!

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η λίστα με τα 10 πιο παράξενα παγωτά στον κόσμο έχει τις... ρίζες της στην Ιαπωνία αλλά και τη φιλοσοφία της στο σούσι (με μερικές εξαιρέσεις, βέβαια).
Ξεχάστε τα παράξενα και εξωτικά φρούτα που ξέρατε, άντε και τον αστακό που κάνει γευστικότατο παγωτό και ελάτε να δούμε μαζί 10 πραγματικά… απίστευτα παγωτά, η γεύση των οποίων παραπέμπει -το λιγότερο, λέω εγώ στην κόλαση. Ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή, αυτά τα παγωτά που θα δείτε… δεν υπάρχουν!
10. Παγωτό κολλαγόνο με λεμόνι
Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σώμα και συντελεί την καλή υγεία του δέρματος και στην αντιγήρανση. Μαζί με το λεμονάκι δε κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό για να τσιτώσει το δερματάκι. Αν τώρα αυτό μεταφραστεί σε ένα παγωμένο επιδόρπιο, όπως καταλαβαίνετε η δράση του είναι καλύτερη! «Γιατί θα καταναλώνεται καμιά δεκαριά χωνάκια λεμονο-κολλαγονο-παγωτού τη μέρα, δεν θα καταναλώνετε», λένε οι Ιάπωνες!

9. Παγωτό Wasabi
Για εσάς που πιστεύετε ότι το Wasabi είναι μια φυλή των Πυγμαίων του Κονγκό, προσπαθήστε πάλι. Άντε, θα σας βοηθήσω λίγο! Είναι μια κολλώδης ουσία που υπάρχει ανάμεσα στα δάχτυλα των ελεφάντων και κάνει το καλύτερο παγωτό! Αν, μάλιστα, αντικαταστήσετε τα ψιλοκομμένα καρύδια με λίγο ωμό ψάρι, δεν σας λέω τίποτα! Μπλιαχ!

8. Παγωτό τόνος
Μιλώντας για ωμό ψάρι, δεν θα μπορούσα να σας αφήσω παραπονεμένους, αφού ένα ολοκαίνουργιο παγωτό περιμένει για να σας δροσίσει τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Παγωτό τόνος με κρέμα γάλακτος για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας! Τώρα αν τρώγοντας ανακαλύψετε και το μάτι του τόνου μέσα(!), αυτό είναι άλλη (πονεμένη) ιστορία. Κάντε το κορόιδο και σκεφτείτε ότι είναι κάποιος… ξηρός καρπός! Μπορείτε;

7. Παγωτό από έντερα καλαμαριού
Καταρχάς δεν γνώριζα (ομολογώ) ότι τα καλαμάρια έχουν έντερα! Πάμε παρακάτω… Δεν χρειάζεται, βέβαια, να είναι κανείς Master Ninja για να καταλάβει ότι το εν λόγω παγωτό είναι από τα πιο αγαπημένα των Ιαπώνων και δη από τα πιο… αρωματικά! Το μυστικό βρίσκεται σε αυτά τα μικροσκοπικά κομμάτια εντέρου καλαμαριού μέσα στην παγωμένη κρέμα γάλακτος, που, πώς να το κάνουμε, δίνουν στο παγωτό ένα ξεχωριστό άρωμα! Προσπαθήστε να τα αλέσετε με τα δόντια σας, για να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία…

6. Παγωτό κάρβουνο
Εδώ θα σταθώ λίγο παραπάνω, γιατί αυτό είναι ένα πραγματικό παγωτό… θαύμα! Πρώτον, αφού έχετε φάει ένα ολόκληρο κύπελλο δεν θα πρέπει να ανησυχείτε καθόλου για τη δυσπεψία! Το στομάχι σας θα είναι… τσιμέντο! Επιπλέον, αν ξεμείνετε από καύσιμα, ανοίξτε την κατάψυξη! Λίγο το’χετε!

5. Παγωτό κοτόπουλο κάρυ
Το κάρυ χρησιμοποιείται συνήθως για να παρασκευαστεί μια παχύρρευστη σάλτσα με την οποία οι Ιάπωνες συνοδεύουν διάφορα πιάτα με ρύζι. Ένα εξ αυτών είναι και το κοτόπουλο κάρυ. Για όσους, λοιπόν, αρέσκονται στο πιάτο αυτό, τώρα… κυκλοφορεί και σε παγωτό, διά χειρός Ιαπώνων. Γιατί, πώς να το κάνουμε; Όταν η απόλαυση είναι διπλή έχει άλλη αξία!

4. Παγωτό οχιά
Η πιο θανατηφόρα… γεύση παγωτού είναι εδώ! Ε! αστειεύομαι! Το παγωτό οχιά έχει υπέροχη γεύση αλλά παρατηρείται μια δυσκολία στην παρασκευή, γεγονός που το καθιστά το πιο ακριβό παγωτό από τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα, όπως καταλαβαίνετε, βρίσκεται στη… συγκομιδή της οχιάς για να πάρουν στη συνέχεια οι σεφ λίγο από το δηλητήριο αλλά και λίγο από το αίμα της. Μετά προσθέτουν το γάλα και ιδού!

3. Παγωτό σκόρδο
Εδώ είμαστε! Αυτή η γεύση, ομολογώ, θα κάνει θραύση ανάμεσα στους… υπερτασικούς. Επίσης, είναι ένας καλός τρόπος (και γευστικός, επίσης) για να διώξετε από κοντά σας τους… πάντες! Φίλους και εχθρούς! Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί σε ένα πιάτο ζυμαρικών και να σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μια δύσκολη στιγμή!

2. Παγωτό από γλώσσα βοδιού
Το ερώτημα είναι εάν το βόδι πίνει λίγο κρύο γάλα και η γλώσσα του αποκτά αμέσως τη γεύση του παγωτού; Αστειέυομαι! Διάφοροι πολιτισμοί ανά τον κόσμο έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το τι είναι η γλώσσα του βοδιού στην πραγματικότητα. Στην Κίνα, για παράδειγμα, η «γλώσσα του βοδιού» είναι απλώς μια «ζύμη» που έχει τη μορφή της γλώσσας, η οποία καρυκεύεται και ψήνεται, αποτελώντας ένα νόστιμο τοπικό έδεσμα. Στην Ιαπωνία, όμως, η γλώσσα του βοδιού είναι… η γλώσσα του βοδιού και με αυτήν κάνουν ένα νοστιμότατο παγωτό! Περί ορέξεως…

1. Παγωτό από κρέας αλόγου
Τι να πώ; Αυτό είναι η επιτομή των γεύσεων των παγωτών και ονομάζεται Basashi. Λίγα κομμάτια αλογίσιου κρέατος στο γάλα και έτοιμο! Μοναδική γεύση, μοναδικό άρωμα! Αν, μάλιστα, το άλογο είναι άγριο, ακόμη καλύτερα! Γι’ αυτό το 1900 οι κάτοικοι των ιαπωνικών χωριών κυνηγούσαν τα άγρια άλογα. Για να τα… γλείψουν μέχρι θανάτου! Κάτι ήξεραν από τότε!

Σημείωση: Τις γεύσεις αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να τις βρείτε πουθενά αλλού πέραν της Ιαπωνίας. Εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του παγωτατζίδικου στη γειτονιά σας είναι Ιάπωνας ή Κινέζος; Ή έχει κάποιον υπάλληλο από εκεί! Την επόμενη φορά, ρωτήστε τον! Α! Και στα ιαπωνικά εστιατόρια, όταν παίρνετε παγωτό στο τέλος, αποφύγετε αυτά που έχουν μέσα τους στον κατάλογο πολλά shi...

Δεν υπάρχουν σχόλια: