ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΥ: Πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 (video)

Χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές, βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Πέμπτη, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο στις μέγιστες τιμές της. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα νότια και χιονοπτώσεις στα βόρεια που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί 7 μποφόρ που αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 10 βαθμών Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά του νομού από 0 έως 6 βαθμούς.
Αυξημένες νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα εμφανίζονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ -5 και 2 βαθμών Κελσίου.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά παγετός και τοπικά η ελάχιστη τιμή θα πέσει στους -12.
Στη δυτική Ελλάδα εμφανίζονται νεφώσεις με τοπικά έντονες χιονοπτώσεις, καταιγίδες και στα νότια παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ήπειρο και τα ορεινά, ενώ στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 6-8 μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναπτύσσονται νεφώσεις με τοπικά έντονες χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και στα ορεινά. Στις πεδινές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 10 βαθμών Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 13 βαθμών Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο στα βόρεια και βροχές στα νότια. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά έντονες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι στα βόρεια σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 5 έως 13 και στα βόρεια από 0 έως 7 βαθμούς 7 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για 03/02/2012
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας, αναμένονται την Παρασκευή, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους έντονες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4-6 και στα πελάγη βαθμιαία 7-8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.


ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: