ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η 25χρονη δημοσιογράφος των 2.100 ευρώ...

Υπάρχει μια δημοσιογράφος η οποία αμείβεται με 2.100 ευρώ Καθαρά. Είναι 25 ετών. Έχει πτυχίο ελληνικού Πανεπιστήμιου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Αφού τελείωσε πριν από δυο χρόνια την σχολή της αποφάσισε να εργαστεί ως δημοσιογράφος στην Αθήνα.
«Ο μισθός σου θα είναι 900 μικτά» της είπαν. Δηλαδή σχεδόν διπλάσιος από τους μισθούς που θέλουν να καθιερώσουν Τρόικα και Παπαδήμος. Πριν από δύο μήνες έλαβε την μεγάλη απόφαση. Αντί να ζει σε μια χώρα χρεοκοπημένη χωρίς κανένα μέλλον αποφάσισε να κινηθεί ταχύτατα.

«Θα στείλω το βιογραφικό μου σε ΜΜΕ διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Τι έχω να χάσω;" αναρωτήθηκε.
Το έστειλε λοιπόν σε βρετανικά , γερμανικά και αυστριακά media. Βλέπετε τα αγγλικά τα ήξερε. Στα γερμανικά όμως είχε κενά. Όμως τον τελευταίο χρόνο με τα λιγοστά λεφτά που έπαιρνε αποφάσισε να τα τελειοποιήσει. «Θα μου χρειαστούν. Είναι σίγουρο» έλεγε στις παρέες της όταν της έλεγαν «μα πού χαλάς τα λεφτά σου».
Δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ. Η απάντηση ήλθε λίγες εβδομάδες αργότερα από την Βιέννη. Και ήταν θετική. «Ελάτε να σας δούμε» της είπε ο επικεφαλής ενός από τα μεγάλα ιντερνετικα ειδησεογραφικά οικονομικά Site (θυγατρική καθημερινής εφημερίδας). Το ραντεβού έγινε στην αυστριακή πρώτευσα. Τους άρεσε. Ήταν επικοινωνιακή. Τις επόμενες ημέρες ήλθε και το καλό νέο. «Σε προσλαμβάνουμε» της είπαν. «Με 2.100 τον μήνα καθαρά. Θέλεις να έλθεις; » ρώτησαν.
Την Κυριακή που μας πέρασε πήγε στο Cafe Mozart το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το μουσείο Albertina. Δοκίμασε Topfenstrudel -κάτι σε γιαουρτοπιττα με φύλλο, ας πούμε η αυστριακή μπουγάτσα- και ήπιε ένα πολύ ωραίο καπουτσίνο. Με 4 ευρώ. Χωρίς αυτήν την φορά να τρέμει το φυλλοκάρδι της εάν της φτάνει ο μισθός της…
ΥΓ: Εξαιρετικά αφιερωμένο στους κ. Λουκά Παπαδημο και Γιώργο Παπανδρέου. Αν είναι σε θέση να το καταλάβουν...
Από τον Γ. Δημητρομανωλάκη
kourdistoportokali

Δεν υπάρχουν σχόλια: