ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πέντε (5) έργα εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού €-1.358.000

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Διβάρη, είχε την Τρίτη 31-1-2012 ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή και αφορούσε .... στην ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013».



Ο κ. Διβάρης ενημέρωσε τον κ. Χαντάβα ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα έργα που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών, με εξαίρεση το έργο «Οικιστική Ανάπλαση και Αναβάθμιση Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κοσμά», προϋπολογισμού 997.000 €, ο φάκελος του οποίου παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις.


Όπως ανέφερε ο κ. Διβάρης, λόγω της πληθώρας των υποβληθέντων έργων από τους Δήμους, ο προϋπολογισμός των οποίων υπερβαίνει το συνολικό ύψος του προγράμματος, πολιτική του Υπουργείου είναι να εγκρίνονται δύο έως τρία έργα ανα Δήμο. Παρά το γεγονός αυτό, όπως υπογράμμισε ο κ. Διβάρης, πρόθεση του Υπουργείου είναι να ενταχθούν όλα τα έργα του Δήμου Γρεβενών, σύμφωνα με τη δέσμευση τόσο του ίδιου, όσο και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη προς το Βουλευτή Γρεβενών, επειδή δεν εντάχθηκαν άλλα έργα των Γρεβενών ελλείψει μελετών.


Ο κ. Διβάρης ενημέρωσε τον κ. Χαντάβα ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του Δήμου Γρεβενών με σκοπό την ολοκλήρωση του φακέλου του έργου «Οικιστική Ανάπλαση και Αναβάθμιση Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κοσμά» και ότι ενέκρινε στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» την ένταξη των πέντε (5) από τα συνολικά έξι (6) έργα, που προώθησε ο Δήμος Γρεβενών.




Πρόκειται για τα έργα:




1. «Ανάπλαση – Αναβάθμιση του Οικισμού Φιλιππαίων» , προϋπολογισμού € 355.000


2. «Ανάπλαση – Αναβάθμιση Οικισμού Δοτσικού», προϋπολογισμού € 150.000


3. «Ανάπλαση – Αναβάθμιση Οικισμού Τρικώμου», προϋπολογισμού € 275.000


4. «Στερέωση και Αποκατάσταση Γέφυρας Δασυλλίου Νομού Γρεβενών», προϋπολογισμού € 300.000


5. «Χάραξη σήμανση μονοπατιού Σταυρός – Γερακίνα Δημοσίου Δάσους Φιλιππαίων», προϋπολογισμού € 278.042


Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Βαγγέλη Διβάρη για την ένταξη των 5 έργων, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση του Υπουργείου για την ένταξη και του έκτου έργου, ευθύς αμέσως ολοκληρωθεί ο φάκελός του.


Παράλληλα ο κ. Χαντάβας επικοινώνησε με την Αντιδήμαρχο του Δήμου Γρεβενών κ. Κατερίνα Πέτρου η οποία επιβεβαίωσε τις ελλείψεις στο φάκελο του έργου «Οικιστική Ανάπλαση και Αναβάθμιση Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κοσμά» και διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι καταβάλλονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ολοκλήρωση του φακέλου του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: