ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Θάνατος 6χρονου αγοριού γεννά υποψίες για τον ιό Η1Ν1

Από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη έχασε τη ζωή του ένα εξάχρονο αγοράκι στη Θεσσαλονίκη. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη αυτή να οφείλεται στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Ωστόσο, θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.
«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες» είπε ο κ.Τσούγκας.
Στο μεταξύ, δείγματα από τη σορό του άτυχου παιδιού εξετάζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: