ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Νέα στοιχεία από την απάτη στο ΙΚΑ: 6 υπάλληλοι, 300 πολίτες, 20 εκατ. ευρώ

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το θέμα της μεγάλης κομπίνας από ορισμένους πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, που εξαπατούσαν για χρόνια τον οργανισμό και άρπαζαν μέσω μαϊμού ασφαλισμένων εκατομμύρια ευρώ την ώρα που ο κόσμος δεν έπαιρνε τις συντάξεις του!

Το κόλπο είχε στηθεί από έξι υπαλλήλους του συγκεκριμένου υποκαταστήματος του ΙΚΑ, οι οποίοι είχαν στρατολογήσει πάνω από 300 πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους ανασφάλιστοι, για τους οποίους παρανόμως οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι κόλλησαν ένσημα, τους εξέδωσαν ασφαλιστικά βιβλιάρια και άρχισαν να τους πιστώνουν με εικονικές εξετάσεις χιλιάδων ευρώ. Επιπλέον, τους «χρέωναν» με ανύπαρκτες εισαγωγές σε νοσοκομεία και τους έβαζαν να παίρνουν επιδόματα όπως για καισαρικές γέννες και άλλα!!


Πώς γινόταν το κόλπο
Οι μαϊμού ασφαλισμένοι εισέπρατταν από τα ταμεία 8.000 με 10.000 ευρώ για εξετάσεις που δεν έκαναν, κρατούσαν κάποιο… χαρτζιλίκι για την εξυπηρέτηση, της τάξεως των 200 με 300 ευρώ, όπως ομολόγησαν κάποιοι που κλήθηκαν από την αστυνομία για να καταθέσουν, και τα υπόλοιπα τα έδιναν στους «εγκέφαλους» του κόλπου.
Μέχρι στιγμής έχουν «φάει»… επιβεβαιωμένα 6 εκατ. ευρώ, ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα με το ρυθμό που έρχονται στο φως τα στοιχεία ,το ύψος της κλοπής αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 με 30 ίσως και 40 εκατομμύρια ευρώ!
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: