ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 (video)

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται την Τρίτη με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα καταγράψει σταδιακή πτώση, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά το μεσημέρι.
Το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 και το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 7 και 12 βαθμών Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή στα πεδινά και χιόνι αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά, ενώ θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά 8 και στα δυτικά του νομού βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 1 και 4 βαθμών Κελσίου.
Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια-παράκτια, με τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα ανατολικά να παρουσιάζουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6-8 και στα θαλάσσια-παράκτια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στα δε δυτικά από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ, πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 11 βαθμών Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από 0 έως 5 βαθμούς, ενώ κατά τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναπτύσσονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησο και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά-ημιορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6-8, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8-9 μποφόρ και πρόσκαιρα 10 και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 7-8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 9 και 15 βαθμών Κελσίου.
Πρόγνωση για 08/02/2012
Νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5-7 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 6-8 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ και στα νοτιοανατολικοί νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΕΜΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: