ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

BBC: "Οι Έλληνες ο πιο σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης"!!!

«Οι Έλληνες είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος λαός της Ευρώπης». 
Η παραδοχή αυτή είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή, καθώς, όπως φαινόταν σε μία από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του κόσμου, το βράδυ της Κυριακής το σχετικό άρθρο είχε φτάσει αισίως στη δεύτερη (!) θέση των άρθρων με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα.
Χιλιάδες ήταν οι αναγνώστες που έσπευσαν να διαβάσουν το άρθρο, ενώ τα σχόλια ξεπερνούσαν τα 400. Κάποιοι αναγνώστες μάλιστα αναγνώριζαν ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτός που ευθύνεται για την κρίση χρέους, αλλά τα «μεγάλα συμφέροντα».
Το άρθρο παρουσίασε μία έρευνα του ΟΟΣΑ, στην οποία αποδεικνυόταν ότι οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται κατά 40% περισσότερο από τους Γερμανούς.
Ένας μέσος Έλληνας εργάτης δουλεύει 2.017 ώρες κατά μέσο όρο ετησίως, ενώ ένας Γερμανός δουλεύει περίπου 1,408 ώρες. Η Ελλάδα έρχεται δεύτερη στη λίστα με τις περισσότερες εργατοώρες, αμέσως μετά τη Νότιο Κορέα, ενώ τελευταία στον εν λόγω κατάλογο κατατάσσεται η Ολλανδία με περισσότερες από 1.300 ώρες.
Βέβαια, αυτό θα μπορούσε, εν μέρει, να εξηγηθεί, καθώς οι Έλληνες δικαιούνται λιγότερες διακοπές, άδειες ασθενείας και μητρότητας. Επίσης, η οικονομία της Ελλάδας φιλοξενεί πολλούς μικροεπιχειρηματίες και αγρότες που δουλεύουν σε δικά τους μαγαζιά και χωράφια πολλές ώρες.
Επιπλέον, στη Γερμανία υπάρχουν περισσότεροι εργάτες μερικής απασχόλησης απ’ό,τι στην Ελλάδα, αλλά, ακόμα και αν υπολογίζεις μόνο τους εργαζόμενους πλήρους ωραρίου, πάλι οι Έλληνες δουλεύουν 10% περισσότερο!
Ο αντίλογος για τη Γερμανία έρχεται όταν η έρευνα παρουσιάζει τη λίστα με την αποδοτικότητα, όπου φαίνεται ότι ο μέσος Γερμανός είναι πιο αποδοτικός από τον μέσο Έλληνα εργαζόμενο.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: