ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλία: Αλεύρωσαν τον υποψήφιο για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ

Αλεύρι πέταξε μια γυναίκα στον σοσιαλιστή υποψήφιο για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την πόλη της. Σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να φωνάζει ότι «την πόλη της, τη Λιλ, "την δολοφονούν οι Σοσιαλιστές».

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε την ώρα που ο Ολάντ ολοκλήρωσε ομιλία του για την κρίση στη στέγαση και επρόκειτο να υπογράψει ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» που έχει συντάξει το ίδρυμα Abbe Pierre και το οποίο διεκδικεί «μία πραγματική αλλαγή στον προσανατολισμό των πολιτικών» για την κατοικία.
Η πρωταγωνίστρια του περιστατικού, Κλερ Σεγκίν, πλησίασε τον Ολάντ και του πέταξε αλεύρι. Αμέσως την απομάκρυναν οι άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του.Ο υποψήφιος πρόεδρος, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να προηγείται του απερχόμενου Νικολά Σαρκοζί, υπέγραψε τελικά το συμβόλαιο παρότι το πρόσωπό του, τα γυαλιά του και το σακάκι του ήταν καλυμμένα με το αλεύρι.
Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, η 45χρονη ανέφερε ότι δεν αντέχει άλλο, καθώς "πλέον δεν εφαρμόζεται ο νόμος". Σε δηλώσεις του Ολάντ απάντησε ότι δεν "είδε και πολλά" από το συμβάν και απέδωσε την κίνηση αυτή "σε έναν ανεύθυνο άνθρωπο".
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: