ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τι είναι πιο εντυπωσιακό;;; Το σπίτι ή η τοποθεσία;

Η περιοχή Punta Misterio στο Peru είναι μια υπέροχη ακρογιαλιά με απότομα βράχια και χρυσή αμμουδιά που σε μαγεύει από την πρώτη κιόλας ματιά. Πλέον, όμως, το εκπληκτικό αυτό τοπίο έχει έναν σοβαρό αντίπαλο να ανταγωνιστεί, και αυτός δεν είναι άλλος από το απίστευτο Lefevre Beach House, ένα πολυτελές σπίτι στην κορυφή του λόφου που αγναντεύει τη θάλασσα, σχεδιασμένο από τους Longhi Architects.

Με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό, το σύγχρονο αυτό σπίτι αναμειγνύει την ωμή φύση και την μοντέρνα καινοτομία με το άγριο τοπίο και την αυστηρή αρχιτεκτονική. Σκεπές με άμμο φέρνουν στοιχεία από το ερημικό τοπίο στον σχεδιασμό, ενώ σύγχρονα πλακάκια με ιδιαίτερες γωνίες περιτριγυρίζουν την πισίνακαι τους εξωτερικούς χώρους, κάνοντας το σπίτι –σε συνδυασμό με την αριστοτεχνική αρχιτεκτονική του- μια πολυτελή όαση μέσα στην έρημο.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, ωστόσο, της κατασκευής, είναι το γυάλινο κουτί που «κρέμεται» πάνω από τον ωκεανό και φιλοξενεί μέσα του το σαλόνι, το οποίο φέρνει μαζί μέσα από τις διάφανες επιφάνειές του την έρημο, το νερό και την αρχιτεκτονική.


















 queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: