ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ρωσίδα αυτοπυρπολήθηκε μέσα στη Βουλή

Σοβαρά εγκαύματα φέρει μια Ρωσίδα, η οποία αυτοπυρπολήθηκε την Κυριακή μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στη Μόσχα, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της αστυνομίας.
Η γυναίκα πλησίασε το κυβερνητικό κτίριο, περιέλουσε τον εαυτό της με πετρέλαιο και άναψε ένα σπίρτο.
Φρουροί του κτιρίου έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρα. Η γυναίκα -που φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια- διακομίστηκε στο νοσοκομείο από σωστικό συνεργείο.
Οι πληροφορίες γύρω από την ταυτότητα και την ακριβή ηλικία της γυναίκας διαφέρουν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Lifenews.ru, πρόκειται για την 53χρονη Βέρα Σμολίνα, από την περιοχή της Σαμάρα, στον Βόλγα. Ωστόσο το πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι το θύμα είναι μια 56χρονη γυναίκα από την περιοχή Νίτζνι Ταγκίλ στα Ουράλια.
«Δεν προέβαλε καμία αξίωση προτού αυτοπυρποληθεί. Δεν είχε πάνω της κανένα σημείωμα, δεν γνωρίζουμε γιατί το έκανε» δήλωσε πηγή της ρωσικής ασφάλειας στο Interfax.
Οι βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, τις οποίες κέρδισε το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν και στιγματίστηκαν από νοθεία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση και Ρώσους και ξένους παρατηρητές, προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου κύμα αμφισβήτησης στη Ρωσία.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: