ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο γερμανός πρόεδρος της δημοκρατίας λόγω οικονομικού σκανδάλου!!!

Οι «αδιάφθοροι» Γερμανοί έχουν ένα διεφθαρμένο πρόεδρο!!! 
Αυτή κι αν είναι ειρωνεία!
Την παραίτησή του υπέβαλε ο γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ, μετά από τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν στο Βερολίνο, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν για αποδοχή αθέμιτων προνομίων. Η παραίτηση έγινε δεκτή «μετά λύπης» από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία ακύρωσε λόγω των εξελίξεων, την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Ρώμη.
Η καγκελάριος ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα πρόεδρο και την σύζυγό του Μπετίνα για τον τρόπο με τον οποίο εκπροσώπησαν το σύγχρονο, ανοιχτό πρόσωπο της Γερμανίας και εξέφρασε τον σεβασμό και την προσωπική της λύπη για την απόφασή του να παραιτηθεί. Τόνισε πάντως ότι αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά πόσο ισχυρά θεμέλια διαθέτει στην Γερμανία το Κράτος Δικαίου, καθώς αντιμετωπίζονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν.
Η εισαγγελία του Ανόβερου είχε ζητήσει από χθες το βράδυ την άρση της ασυλίας του Κρίστιαν Βουλφ ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων. Ο Βουλφ, 52 ετών, δέχεται από τα μέσα Δεκεμβρίου τις επικρίσεις των μέσων ενημέρωσης, τα οποία τον κατηγορούν ότι προσπάθησε να «πνίξει» μία υπόθεση δανείου ύψους 500.000 ευρώ με χαμηλό επιτόκιο που έλαβε από τη σύζυγο βιομηχάνου φίλου του, όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας. Ο Κρίστιαν Βουλφ έχει απορρίψει τις κατηγορίες και μάλιστα στις αρχές Ιανουαρίου είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο παραίτησής του. Το σκάνδαλο αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την Άνγκελα Μέρκελ η οποία είχε καταβάλει προσωπικές προσπάθειες για να εξασφαλίσει το 2010 την εκλογή του Βουλφ, ο οποίος ανήκει στο κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: