ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Απέβαλαν μαθήτρια για ερωτικές περιπτύξεις στις τουαλέτες

Έντονες αντιδράσεις επέφερε η τιμωρία μίας 15χρονης Ιταλίδας μαθήτριας, η οποία πιάστηκε «στα πράσα» στις τουαλέτες του σχολείου της, την ώρα που επιδίδονταν σε ερωτικές περιπτύξεις με ένα συνομήλικο συμμαθητή της.

Ο διευθυντής του σχολείου την απέβαλε για τέσσερις ημέρες από το σχολείο, ενώ ο ερωτικός παρτενέρ της τιμωρήθηκε με μόλις μία ημέρα αποβολή.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε γυμνάσιο της Βιτσέντσα, μιας πόλης 115.000 κατοίκων στη Βορειοανατολική Ιταλία. Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να παράσχει εξηγήσεις για το γεγονός ότι το κορίτσι τιμωρήθηκε αυστηρότερα από το αγόρι. Μέλη του διδακτικού προσωπικού ανέφεραν, υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστούν, ότι η 15χρονη «πλήρωσε» τη γενικότερη συμπεριφορά της, αντίθετα με το αγόρι στο οποίο φαίνεται ότι αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα, πάντως, δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την απόφαση. «Θα ήταν προτιμότερη μια παρατήρηση», σχολίασε ο Μικέλε Ορέτσι, εκπρόσωπος της ιταλικής Ένωσης Φοιτητών, ενώ η Σοφία Σαμπατίνο, συντονίστρια του ιταλικού δικτύου των Φοιτητών, τόνισε ότι θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση στα σχολεία για ένα ακανθώδες θέμα όπως είναι αυτό του σεξ στην εφηβική ηλικία.
«Αγανακτισμένη ως γυναίκα και ως μέλος του Κοινοβουλίου», δήλωσε η βουλευτίνα του κεντροδεξιού κόμματος FLI Κιάρα Μορόνι.
Οι δύο δράστες έγιναν αντιληπτοί από συμμαθητή τους, ο οποίος επιστρέφοντας στην τάξη του ανακοίνωσε ότι «κάποιοι διασκεδάζουν στις τουαλέτες». Σύντομα, το ροζ διάλειμμα των δύο 15χρονων έκανε το γύρο του σχολείου, για να φτάσει τελικά στα αυτιά των καθηγητών και του διευθυντή του ιδρύματος.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: