ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αβγά προκαλούν στειρότητα στους άνδρες

Οι κινεζικές αρχές διενεργούν έρευνα σχετικά με την προέλευση αβγών που αναπηδούν μετά το βράσιμο και μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες το τελευταίο διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει τη χώρα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τα αβγά, που αποκαλούνται “λαστιχένια αβγά” ή “αβγά πινγκ πονγκ” από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης και στο Ίντερνετ, είναι πολύ σκληρά για να καταναλωθούν, γεγονός που προκαλεί υποψίες ότι είναι ψεύτικα και έχουν εμφανιστεί σε “μικρές ποσότητες” στις κινεζικές αγορές, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.
“Η έρευνα στοχεύει στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των καταναλωτών μετά τις υποψίες κάποιων εξ αυτών ότι αγόρασαν ψεύτικα αβγά κατασκευασμένα από ασυνείδητους εμπόρους που επιδιώκουν το κέρδος”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ωστόσο, η σκληρότητα των αβγών μπορεί να οφείλεται σε φυσικά αίτια και να προκαλείται από την κατανάλωση από τις κότες μεγάλων ποσοτήτων τροφής εμπλουτισμένης με μια τοξική ουσία (γκοσιπόλη), που προσκολλάται στον κρόκο των αβγών, μετέδωσε το Νέα Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: