ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Τσοχατζόπουλος

Διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 150.000 ευρω, είναι οι δυο περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά την απολογία του στον εφέτη – ανακριτή Θ. Κανελλόπουλο για ανακριβή υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες το 2010 (χρήση το 2009). Το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.

Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.
Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011 καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το λαμογιο...ο αρχικομπιναδορος του πασοκ