ΣΙΝΕ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ένα χωριό στην τιμή ενός διαμερίσματος!

Τι θα λέγατε να αποκτήσετε ένα ολόκληρο χωριό στην τιμή ενός διαμερίσματος; Αν μάλιστα δεν σας ενοχλεί να εγκαταλείψετε την Ελλάδα, η ευκαιρία ήρθε! Εγκαταλελειμμένο χωριό στη Γαλλία βγήκε στο σφυρί για περίπου 330.000 ευρώ προκειμένου να ξαναβρεί τη ζωή που έχασε, εξαιτίας της εσωτερικής μετανάστευσης.

Ο λόγος για το Κουρμπεφί, στην επαρχία Λιμουζέν. Αν το αποκτήσετε, θα έχετε, μεταξύ άλλων, δεκαεννέα οικήματα, μία πισίνα, στάβλους και πολλά γήπεδα του τένις.
Το χωριό αυτό πριν από κάποια χρόνια έσφυζε από ζωή καθώς είχε διακόσιους κατοίκους και επαρκέστατη οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με το Παρίσι, ενώ απέχει μόλις 48 χλμ. από τη μεγάλη πόλη Λιμόζ. Μάλιστα, το χωριό ήταν γνωστό για τα πανηγύρια του που ήταν πόλος έλξης για τη γύρω περιοχή τη δεκαετία του '60, αλλά και για τα αρχαιολογικής αξίας ερείπια ενός κάστρου του 13ου αιώνα.
Οι κάτοικοί του όμως -αγρότες ως επί το πλείστον- άρχισαν να φεύγουν από το Κουρμπεφί τη δεκαετία του '70 καθώς κυνηγούσαν δουλειές στον βιομηχανικό τομέα.
Τη δεκαετία του ’90 έγινε μια προσπάθεια να γίνει το χωριό τουριστικό θέρετρο με ξενοδοχεία και εστιατόρια, ωστόσο το υψηλό κόστος του project το έκανε να μείνει μόνο στα χαρτιά. Εκτοτε, το άλλοτε ειδυλλιακό χωριουδάκι έχει γίνει καταφύγιο για «κλέφτες, μέθυσους και άστεγους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη γαλλική εφημερίδα «Figaro» κάτοικος διπλανού χωριού.
Το ποσό που ζητούν οι δικαστικές αρχές της Λιμόζ, που αποφάσισαν τον πλειστηριασμό, όπως εξηγούν, είναι όσα χρήματα θα χρειαστούν για να ανακαινιστεί το χωριό και να αποκτήσει τη φιλόξενη όψη του παρελθόντος. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί να κάνει μπίζνες εκεί.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: