ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Υπό κράτηση και πάλι ο Ντομινίκ Στρος-Καν!!!

Υπό κράτηση με την κατηγορία της «συνέργειας σε μαστροπεία» και την «κατάχρηση δημοσίων αγαθών» τέθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.
Οι κατηγορίες αφορούν στην υπόθεση «Κάρλτον» και ειδικότερα στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξάρθρωση κυκλώματος πορνείας στην πόλη Λιλ.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφθασε νωρίς το πρωί στο τμήμα της γαλλικής χωροφυλακής όπου είχε κλητευθεί και όπου του ανακοινώθηκε από τους ανακριτές της δικαστικής αστυνομίας της Λιλ ότι τίθεται υπό κράτηση.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το πολυτελές ξενοδοχείο στην Λιλ προμήθευε με γυναίκες τους πελάτες του.
Ανάμεσα στους πολλούς συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι τοπικοί επιχειρηματίες και ένας αξιωματικός της αστυνομίας.
Ο Στρος-Καν λέγεται ότι παραβρέθηκε σε πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν εκδιδόμενες γυναίκες. Ο συνήγορός του, Ανρί Λεκλέρκ, έχει ισχυριστεί πως ο Στρος-Καν δεν είχε λόγο να υποψιαστεί ότι οι εν λόγω γυναίκες ήταν πόρνες. Η ερωτική επαφή με πόρνες θεωρείται νόμιμη στη Γαλλία.
Ο ίδιος ο Στρος-Καν, που παραιτήθηκε από το ΔΝΤ τον περασμένο Μάιο εξαιτίας της κατηγορίας για απόπειρα βιασμού καμαριέρας ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, είχε ζητήσει δημοσίως να καταθέσει για την υπόθεση.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: