ΣΙΝΕ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νέα επέλαση του χιονιά, με χιόνια και δυνατούς ανέμους..

Πριν καλά καλά πάρουμε ανάσα από τα διαδοχικά περάσματα της κακοκαιρίας, ένα νέο κύμα βαρυχειμωνιάς ξεκίνησε ήδη να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πυκνό χιόνι πέφτει ήδη στη Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, βρίσκεται στους μηδέν βαθμούς.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε μεγάλα τμήματα του οδικού επαρχιακού δικτύου στην Κεντρική Μακεδονία.
Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και στο ύψος των διοδίων στα Μάλγαρα, όπου οι οδηγοί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.
Εν τω μεταξύ, για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης. Λόγω της κακοκαιρίας με αποφάσεις των δήμων, κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Κιλκίς, στη Φλώρινα, στο Αμύνταιο και στην Έδεσσα.
Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στα Ιωάννινα, καθήλωσαν τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της πόλης. Καμιά πτήση δεν εκτελέστηκε και πολλοί επιβάτες που θα ταξίδευαν από Γιάννενα για Αθήνα και από εκεί σε προορισμούς στο εξωτερικό, έχασαν τις πτήσεις τους. Το βράδυ η ένταση των ανέμων μειώθηκε και έτσι πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή πτήση Olympic Air από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" για Ιωάννινα.
Στο νομό, συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, ενώ σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Σκούρα τα βρήκαν οι οδηγοί στην Εγνατία Οδό όπου στο μεγαλύτερο μέρος της, από το Μέτσοβο προς Θεσσαλονίκη, χρειάζονταν αλυσίδες. Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στους περισσότερους επαρχιακούς δρόμους στα ορεινά των Ιωαννίνων.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: