ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς κόσμο θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να τιμωρήσει τους «πράσινους» με ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και έτσι το «τριφύλλι» δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του στο ντέρμπι με τον «δικέφαλο του βορρά». Αυτή η απόφαση προκάλεσε,όπως ήταν φυσικό, την έκπληξη της ΠΑΕ.

Μπορεί στον Παναθηναϊκό να έκαναν λόγο για ανακριβή έκθεση της αστυνομίας, μπορεί να υπήρχε βίντεο που αποδείκνυε του λόγου το αληθές, ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να τιμωρήσει τους «πράσινους» με ποινή μίας αγωνιστικής, την οποία θα εκτίσουν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Φυσικά, στο «τριφύλλι» δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με αυτή την απόφαση, εξετάζουν το σκεπτικό και ανάλογα θα πράξουν, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση.
Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά: «Μας προκαλεί έκπληξη η απόφαση παρά το γεγονός ότι προσκομίσαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη. Ακόμη και στο σκεπτικό της απόφασης φαίνεται να αποδέχονται την ευθύνη της αστυνομίας αλλά παρόλα αυτά η επιτροπή εξάντλησε την αυστηρότητα της». Παράλληλα, απορούσαν για ποιο λόγο άλλαξε η κατηγορία των επεισοδίων από εκτεταμμένα σε μεμονωμένα και ο Παναθηναϊκός που ήταν δύο φορές υπότροπος για μεμονωμένα, έφτασε την τρίτη και την… φαρμακερή.
Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή ήταν η πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο που πέφτει… καμπάνα με τιμωρία έδρας!
Αναλυτικά η απόφαση που αναρτήθηκε στο site της Σούπερ Λίγκας αναφέρει:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 20ής αγωνιστικής. Αναλυτικά :
Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και της υπ. Αριθ.πρωτ 5287/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από την πράξη που περιγράφεται υπό Β΄ εδ. τελευταίο του κατηγορητηρίου του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή είκοσι δύο χιλιάδων (22.000,00) ευρώ».
Ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση κατά της ποινής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: