ΣΙΝΕ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Βροχές την Καθαρά Δευτέρα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς θα είναι «βροχερή», όμως την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση και το πρωί στην Αττικήαναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση.


Αναλυτικότερα, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και την Κυριακή αναμένονται βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έντασης έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια χώρα, χιόνια στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας και βοριάδες, που από το απόγευμα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, θα στρωθεί το σαρακοστιανό τραπέζι. Στην Αττική τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται συννεφιά με βροχή, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα εμφανιστεί ο ήλιος. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου ενώ από το βράδυ θα πέσει και άλλο, φτάνοντας τους 6 βαθμούς Κελσίου.


Στο μεταξύ αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. Από αύριο Παρασκευή θα τεθούν σε ισχύ απαγορεύσεις στην κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και συγκεκριμένα από τις 16.00 έως τις 21.00 της Παρασκευής 24/2, από τις 8.00 έως τις 13.00 το Σάββατο 25/2 και από τις 15.00 έως τις 21.00 της Καθαράς Δευτέρας 27/2 Επιπλέον, ενισχυμένη θα είναι η αστυνομική παρουσία στα σημεία του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα, όπως και στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμοί κ.λπ.).


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν, τέλος, σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ συνεργεία θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση. Καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως των υπηρεσιών της Τροχαίας.
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: