ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Καφενείο η Βουλή: Τι έκαναν οι βουλευτές την ώρα της ψηφοφορίας

«Μπράβο Αδωνη»
Στον διάδρομο, έξω από το εντευκτήριο των βουλευτών, ο Γιάννης Βούρος θα συγχαρεί τον Αδωνη Γεωργιάδη: «Μπράβο, που θα ψηφίσεις ναι». «Ναι, θα με διαγράψει, αλλά το διάβασα. Είναι καλύτερο από το πρώτο Μνημόνιο», θα του απαντήσει. Το θέμα συζήτησης σε όλα τα πηγαδάκια είναι φυσικά τα «ναι» και τα «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση.
Χάσμα γενεών
Τα στοιχήματα για το ποιος θα ψηφίσει τι, δίνουν και παίρνουν, ενώ αρκετοί νέοι βουλευτές είναι εξοργισμένοι με τους μεγαλύτερης ηλικίας συναδέλφούς τους. «Δεν μπορεί να έχουν φέρει τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση από υπουργικούς θώκους και να το παίζουν αντιμνημονιακοί».
Τα κομματικά σύνορα έχουν πέσει. Οι 300 έχουν πια χωριστεί σε αυτούς που πιστεύουν πως πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτραπεί η χρεοκοπία και σε αυτούς που θεωρούν υποχρέωσή τους να πολεμήσουν το νέο Μνημόνιο.
Το ματς
Μέσα στο εντευκτήριο μια μόνο τηλεόραση στο βάθος παίζει το κανάλι της Βουλής. Στους δέκτες των άλλων δύο οι παρευρισκόμενοι βλέπουν τις ειδήσεις του Mega και τον αγώνα Παναθηναϊκού - Ξάνθης. Οι εσπρέσο εναλλάσσονται με τις βότκες και τα ουίσκι, ενώ τα τραπέζια είναι γεμάτα από τσόφλια φιστικιών.
«Αλλάξτε κανάλι»
Ξαφνικά, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης, που είχε ξεκαθαρίσει από τους πρώτους ότι θα καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση, τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του κάνοντας τους φίλαθλους βουλευτές να ξεχάσουν για λίγο το ματς. «Δεν μπορεί να μας υπαγορεύουν τα κανάλια τι στάση θα κρατήσουμε. Να κάνουν όλοι οι βουλευτές lock-out στο Μega». Οταν αργότερα η Εύα Καϊλή θα τους ζητήσει να σταματήσουν να βλέπουν μπάλα, θα προκαλέσει τη μήνιν κάποιων.
«Κι ο Γκλέτσος;»
Η παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη ήταν φυσικά το αγαπημένο κουτσομπολιό. Την ώρα που ο πρωτεργάτης της εισόδου των ιδρυτών της ΕΛΑΔΑ στο Κοινοβούλιο, Πάνος Καμμένος, μπαίνει στο εντευκτήριο, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός δεν θα συγκρατηθεί. «Αρχισε η επανάσταση;», θα τον ρωτήσει για να λάβει την απάντηση: «Ναι, εγώ το πήρα χαμπάρι αργά». Ο Ψαριανός θα συνεχίσει την πλάκα: «Ο Γκλέτσος ήρθε;».
«Για τις παρελάσεις»
Στους διαδρόμους οι προσπάθειες να πειστούν υπέρ της ανάγκης του «ναι» βουλευτές που δεν είχαν αποφασίσει τι θα κάνουν, ήταν εντατικές. Πάντως το «μασάζ» έχει πια αλλάξει στυλ. «Δεν είσαι εδώ για τα εύκολα», είναι η μόνιμη επωδός αυτών που είναι υπέρ του Μνημονίου. «Δεν γίναμε βουλευτές για τις παρελάσεις και τα ζήτω».
Την ώρα που η Αθήνα καίγεται και ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι βουλευτές μας είχαν μεγάλη αγωνία….. για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ξάνθη!
Θαυμάστε λοιπόν την φωτογραφία από το εντευκτήριο της Βουλής με τους εκπροσώπους του λαού να μην δείχνουν έστω αυτή την ύστατη στιγμή ότι πονάνε όπως λένε και νοιάζονται για το μέλλον αυτού του λαού!
Η συζήτηση στην Ολομέλεια δεν είχε καμία σημασία φαίνεται γι ' αυτούς, ή μάλλον δεν αποτελούσε προτεραιότητα! Συμπέρασμα; Η μπάλα, προηγείται για τους κύριους βουλευτές! Όσο για το σκορ; Ελλάδα-Ποδόσφαιρο: 0-1
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: