ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αστυνομικοί ξεγύμνωσαν καθηγήτρια που συμμετείχε σε διαδήλωση!

Την έψαχναν γυμνή και την «έπαιρναν μάτι»
«Έψαξαν όλα τα απόκρυφά μου σημεία, ενώ ένας με έβλεπε από το παράθυρο!» καταγγέλλει η καθηγήτρια
Την έβρισαν, την έγδυσαν, την έψαξαν στα απόκρυφα σημεία του σώματός της με τη δικαιολογία ότι κάνουν σωματικό έλεγχο για ναρκωτικά! Θύμα αυτής της απάνθρωπης και εξευτελιστικής συμπεριφοράς από αστυνομικούς, που θυμίζει «μαύρες» εποχές,καταγγέλλει, ότι έπεσε μία καθηγήτρια καλών τεχνών από την Ορεστιάδα!
Η 33χρονη συμμετείχε σε συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Βύσσας την περασμένη Δευτέρα,διαμαρτυρόμενη για την απόφαση ανέγερσης του φράχτη στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα. Η διαδήλωση ήταν από τις πλέον ειρηνικές των τελευταίων ετών, όπωςφαίνεται και από τις φωτογραφίες και το βίντεο που παρουσιάζει το newsbomb.
Όταν η 33χρονη καθηγήτρια επέστρεψεστο σπίτι της, είδε τους αστυνομικούς να της ζητούν με ιταμό και προσβλητικότρόπο να τους ακολουθήσει στο τμήμα. «Βγήκα από το σπίτι μου και με ανάγκασαν να μπω στο περιπολικό, λέγοντας ότι είμαι κατηγορούμενη για ναρκωτικά, όταν εγώ δεν έχω καπνίσει ούτε απλό τσιγάρο στη ζωή μου. Μου ζητούσαν τα στοιχεία μου και όταν τους έλεγα ότι βρίσκονται στην τσάντα που οι ίδιοι κρατούσαν, έλεγαν ότι αρνούμαι να τα δώσω», δήλωσε ηκαθηγήτρια στην εφημερίδα «Μακεδονία».


Την έψαχναν γυμνή και την «έπαιρναν μάτι»
Το μαρτύριο για την άτυχη καθηγήτρια συνεχίστηκε καθ΄ οδόν. Όπως υποστήριξε, οι αστυνομικοί την πρόσβαλαν και τη χλεύαζαν μέσα στο περιπολικό. «Με χλεύαζαν λέγοντας ότι τα μαλλιά μου μυρίζουν χασίς, μέσα στο περιπολικό μου έλεγαν ότι ήδη έχω τεθεί σε διαθεσιμότητα και πως έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και ότι έδωσε τις σχετικές εντολές». Όμως, ούτε ο πιο νοσηρός νους θα μπορούσε να φανταστεί, τι θα ακολουθούσε στο αστυνομικό τμήμα. Με τη δικαιολογία ότι κάνουν έλεγχο για ναρκωτικά, γυναίκα αστυνομικός την έγδυσε και την έψαξε στα απόκρυφα σημεία της, με κάποιους να «παίρνουν μάτι»! «Έψαξαν όλα τα απόκρυφά μου σημεία, ενώ ένας έβλεπε από το παράθυρο και ζήτησα να γίνει η έρευνα σε χώρο που είναι κλειστός. Με έβριζαν συνέχεια λέγοντας, ότι δεν πρέπει να είμαι καθηγήτρια των παιδιών τους, ούρλιαζαν μέσα στα αυτιά μου και με ρωτούσαν αν είμαι σε τρομοκρατική οργάνωση, μετά ότι με ψάχνουν για ναρκωτικά».


Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί σοκ
Όπως λένε συνάδελφοί της στο newsbomb, η καθηγήτρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για ψυχολογική υποστήριξη. «Είναι σε άθλια κατάσταση, έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ. Κλαίει συνεχώς και φοβάται»,μας είπε εκπαιδευτικός που μίλησε μαζί της. Το Δ.Σ. της Β' ΕΛΜΕ Έβρου με ανακοίνωσή του καταγγέλλει, ότι «η προσαγωγή για εξακρίβωση στοιχείων έγινε εντελώς παράνομα και αυθαίρετα γιατί το μέλος της Ένωσής μας είχε μαζί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά του. Η συμπεριφορά δε των αστυνομικών οργάνων τόσο κατά τη σύλληψη, τη μεταφορά (προξένησαν μώλωπες στο πόδι) αλλά και τη σωματική (!) έρευνα που ακολούθησε ήταν εξευτελιστική με έργα και με λόγια».
Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει,ότι «σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για βίαιη και ανάρμοστη συμπεριφοράαστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχου και προσαγωγής γυναικός, προ τεσσάρων ημερών, από περιοχή της πόλης της Ορεστιάδας, ανακοινώνονται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οισυνθήκες του περιστατικού».
Περιμένουμε με αγωνία το πόρισμα της ΕΔΕ...
Δείτε περισσότερες φωτο στο Newsbomb.gr
του Παναγιώτη Σουρέλη  

Δεν υπάρχουν σχόλια: