ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση από σήμερα το βράδυ

Πριν καλά καλά προλάβουμε να πάρουμε μια ανάσα από τον χιονιά και τις πλημμύρες, η κακοκαιρία επιστρέφει… Σταδιακή επιδείνωση του καιρού λοιπόν αναμένεται από τη νύχτα με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές.
Ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την κατηφόρα και στα ηπειρωτικά της χώρας θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 έως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -3 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 μέχρι 16 βαθμούς. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους την Παρασκευή ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή.
Την ίδια ώρα, τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για αρκετές περιοχές της Ελλάδας, που δοκιμάζονται από τις καταρρακτώδεις βροχές.


Πλημύρες στη Ιθάκη
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει το βόρειο τμήμα της Ιθάκης, εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων. Το ποτάμι των Φρικών ξεχείλισε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν όλα τα αγροκτήματα στη γύρω περιοχή, ενώ τα νερά πριν καταλήξουν στη θάλασσα να «περάσουν» μέσα από σπίτια στον οικισμό των Φρικών. Παράλληλα, σημειώνονται κατολισθήσεις, ιδιαίτερα στη περιοχή των Αφαλών ενώ έχουν γίνει και πολλές καθιζήσεις και καταστροφές τόσο στο οδικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.


Οι καταιγίδες έβρεξαν προβλήματα στην Κρήτη
Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει τα Χανιά, έχει προκαλέσει και εκεί προβλήματα στο εθνικό αλλά και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού. Από τον μεγάλο όγκο νερού, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου «ξηλώθηκε» κομμάτι της ασφάλτου.


Βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ελλάδα
Περισσότερα από τριάντα πέντε ορεινά χωριά στο νομό Γρεβενών, παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των πυκνών χιονοπτώσεων, αλλά και μεμονωμένων βλαβών που σημειώνονται στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.
Ταυτόχρονα παρά την ύφεση που παρουσιάζει η κακοκαιρία, σε μεγάλα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν την Τρίτη ήταν στη Βλαστή Κοζάνης όπου ο υδράργυρος κατρακύλησε στους -10, στο Νευροκόπι στους -9 και στα Γρεβενά στους -7.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: