ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες!

Κάθε νύχτα πλέον η βαρυχειμωνιά είναι πιστή στο ραντεβού της φέρνοντας και ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας. Έτσι και απόψε ο καιρός μας τα κάνει πάλι μαντάρα και η Πέμπτη θα ξημερώσει με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Ωστόσο, από το απόγευμα ο χιονιάς θα αρχίσει να κατηφορίζει σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί αρκετά ισχυρός παγετός. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 έως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 έως 11 βαθμούς και στα νησιά από 7 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και πιθανότατα χιόνια στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία στο Λεκανοπέδιο θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Και τα πάρε δώσε με την βαρυχειμωνιά δεν τελειώνουν εδώ, καθώς την Παρασκευή αγριεύει ο καιρός και δεν αποκλείεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.


ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 38 ΧΩΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ
Στο νομό Γρεβενών 38 χωριά εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του χιονιού και των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Στη Σαμαρίνα το ύψος του χιονιού στους δρόμους του χωριού φτάνει και τα πέντε μέτρα, ενώ στις στέγες των σπιτιών ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Τα συνεργεία αποχιονισμού προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους όμως το χιόνι συσσωρεύεται στην άκρη και προκαλούνται ζημίες, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση.


ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το χιόνι έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές, Κόνιτσας, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων. Αναγκαίες είναι οι αλυσίδες και στον εθνικό δρόμο Άρτας-Κρανιάς στη θέση «Κρανιές» και στον επαρχιακό δρόμο Χελώνας - Σκουληκαριάς Άρτας. Η Αετομηλίτσα Ιωαννίνων είναι αποκλεισμένη από τα χιόνια, ενώ στην Ελάτη Ιωαννίνων τα συνεργεία έδιναν μάχη μέσα στα χιόνια για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: