ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Χιλιάδες καρναβαλιστές σήμερα στους δρόμους της Πάτρας

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11 το πρωί, όπου 8000 μικροί καρναβαλιστές σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία:
Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου – Αγ. Νικολάου. Θα συμμετάσχουν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής, τέσσερις εκ των οποίων θα συνοδεύονται από τα άρματά τους και άλλες με κατασκευές τους και ποδήλατα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν δυο ομάδες από τα Ιωάννινα και τη Ναύπακτο. Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεξάρτητες συμμετοχές.
Τα άρματα, που αποτελούν δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Πέτρος Βρυώνης) είναι: «Καρναβαλάκος» (του Νίκου Λιβάνη), «Κάστρο» (του Παντελή Χατζόπουλου), «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα» και Δέντρα (του Παντελή Χατζόπουλου), «Γουρουνάκια και Λύκος και Δέντρο» (του Παντελή Χατζόπουλου), «Πήτερ Παν»(του Νίκου Λιβάνη), «Κούνελος» (του Παντελή Χατζόπουλου), «Μουσικό Άρμα» (του Πέτρου Βρυώνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: