ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το σώμα και κατάφερε να ζήσει!

Όταν ο Ryan Marquiss γεννήθηκε με την καρδιά του έξω από το σώμα, οι γιατροί δεν πίστευαν πως θα επιβιώσεις.
Το να γεννηθεί κάποιος με την καρδιά έξω από το σώμα του είναι πολύ σπάνιο και συνήθως έναν τέτοιο νεογέννητο πεθαίνει μέσα σε τρεις μέρες...
Η καρδιά του Ryan επίσης δεν είχε αναπτυχθεί και αντιμετώπιζε πολλές δυσλειτουργίες..
Οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τους καταρρακωμένους γονείς να τερματίσουν την εγκυμοσύνη όταν η μητέρα του Ryan ήταν 12 εβδομάδων έγκυος. Εκείνη όμως αρνήθηκε.
Και όπως τελικά αποδείχθηκε, η απόφασή της ήταν πολύ σωστή αφού ο Ryan διέψευσε όλους τους γιατρούς και σε λίγο καιρό θα σβήσει τρία κεράκια στην γενέθλια τούρτα του.
«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα θαύμα αν το παιδί μας κατάφερνε να επιβιώσει όμως δεν μπορούσαμε να πάρουμε την απόφαση να κάνω έκτρωση. Θέλαμε να αποφασίσει η φύση για το τι θα γινόταν…» εξομολογείται η κυρία Marquiss.
Ο Ryan όπως τους εξήγησαν οι γιατροί έπασχε από ectopia cordis, το οποίο εμφανίζεται οκτώ φορές στις ένα εκατομμύριο γεννήσεις ενώ 90% των παιδιών αυτών πεθαίνουν.
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ryan έπασχε από hypoplastic right heart syndrome, όπου μόνο η αριστερή πλευρά της καρδιάς του έχει αναπτυχθεί.
Τελικά χάρη σε μια εγχείρηση που του έκαναν η καρδιά του μικρού τοποθετήθηκε στο εσωτερικό του σώματός του… Έπειτα ακολούθησαν και δεκάδες άλλες για την σωστή ανάπτυξη της καρδούλας του…
Μπορεί στο μέλλον όπως σημειώνουν οι γονείς του να χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς όμως προς το παρόν τα πάει μια χαρά και μπορεί να παίζει με τις δύο αδερφές του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: