ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Κλείδωσε η ημερομηνία εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Τέσσερις ώρες διήρκησε η συνάντηση των πολιτικών στελεχών. Στις 3 και 4 Μαρτίου Εθνική Συνδιάσκεψη της παράταξης.
Απόφαση για τήρηση αυστηρού χρονοδιαγράμματος εκλογών του νέου αρχηγού από τη βάση, ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφίων, έλαβε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η 18η Μαρτίου παραμένει ως ημέρα εκλογής του νέου αρχηγού, όλα ωστόσο θα κριθούν από τις εξελίξεις.
Η διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης αναμένεται να γίνει στις 3 και 4 Μαρτίου, ενώ μέσα στο διήμερο αυτό ενδεχομένως να γίνει και το Εθνικό Συμβούλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς να αποκλείεται οι διαδικασίες να μεταφερθούν μια εβδομάδα νωρίτερα.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου οι Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ την 4η Μαρτίου.
Το θέμα των διαγραφέντων στελεχών άνοιξε η κυρία Ασπα Παπαηλιού, η οποία ζήτησε να επαναξεταστεί η απόφαση της Κυριακής. Όμως ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έλαβε αυτή την απόφαση γιατί κατά τη γνώμη του δεν μπορεί κάποιοι σε τόσο κρίσιμες στιγμές να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. "Ήταν ένα δύσκολο θέμα αλλά έκλεισε", επισήμανε.
Στο Πολιτικό Συμβούλιο υπήρξε, τέλος, ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πήγε για λίγο στο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις εξελίξεις, είπε στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι συνομιλητές του υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εντυπωσιάστηκαν επειδή η Ελλάδα εμφανίστηκε πλήρως προετοιμασμένη να έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες της.
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε όμως ότι για πρώτη φορά σχηματίστηκε και μια ομάδα χωρών υποστηρικτικών προς την Ελλάδα όπως η Γαλλία και η Ιταλία.
Εκτίμησε επίσης ότι το Eurogroup της Δευτέρας είναι πολύ κρίσιμο και ότι ο ίδιος ελπίζει να πάνε όλα καλά.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: