ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μήνυμα Ανοικτής Επιστολής της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)




ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
(C. E. S. P)
ΕΔΡΑ : Μεσογείων 96- Τ.Κ. 115.27 – ΑΘΗΝΑ
( & FAX 210-77.50.151 - ( 210- 77.08.782
www.poaxia.gr - poaxia@poaxia.gr
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ : 13 - 2012 Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2012
ΠΡΟΣ
1) Πολιτικά Κόμματα
Ελληνικού Κοινοβουλίου
2) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
Αξιωματικών Αστυνομίας
3) Όλες τις υπηρεσίες της
Ελληνικής Αστυνομίας
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και συζητείται και ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια (12/02/2012), με την μορφή του κατεπείγοντος το νέο μνημόνιο, το οποίο κατ’ απαίτηση των δανειστών μας περιλαμβάνει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τα λαό και την Χώρα μας.
Ο κατάλογος των μέτρων μακρύς και οι στόχοι σαφείς :
- Βίαιη, ακραία και χωρίς μεταπολιτευτικό προηγούμενο αναδιανομή των εισοδημάτων, ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων και αναπροσαρμογή των μισθών και συντάξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε επίπεδα υπανάπτυκτων χωρών.
- Νέο πετσόκομμα του πενιχρού εισοδήματός μας, καθώς μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται και η θέσπιση μείωσης κατά 10% μεσοσταθμικά των ειδικών μισθολογίων μέχρι τον Ιούνιο του 2012, η οποία θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στόχος είναι να εξοικονομηθούν 114 εκ. ευρώ για το τρέχον έτος και 226 εκ. ευρώ για το 2013. Παράλληλα, προβλέπεται η μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές σε επίπεδο που να συνάδει προς τα πλάνα των προσλήψεων με αποτέλεσμα να οξυνθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που ήδη υφίσταται σε μεγάλο βαθμό για τον Οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ.
Συνάδελφοι,
Μέσα από συνεχή βομβαρδισμό παραπληροφόρησης, οικονομικής τρομοκρατίας και απειλών εξαφάνισης της Χώρας, καλούμαστε και πάλι να υποβληθούμε σε θυσίες, θυσίες και πάλι θυσίες, προκειμένου ν’ αποφύγουμε την απόλυτη καταστροφή.
Μετά από δύο χρόνια απάνθρωπων περικοπών που κατέστρεψαν οικογένειες και ανθρώπινες ζωές, πόσο μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως φόβητρο η πτώχευσή μας, η οποία έχει ήδη συντελεστεί και μόνο επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί;
Και πως μπορείς να ζητάς και πάλι θυσίες από έναν λαό, όταν δεν μπορείς να τον κάνεις να πιστέψει ότι αυτές έχουν νόημα και ελπίδα;
Η Ομοσπονδία μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την αδιέξοδη, αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή αυτή πολιτική που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση, μέσω της δραματικής μείωσης του βιοτικού επιπέδου και την ακύρωση κάθε έννοιας κοινωνικοί κράτους.
Εκφράζουμε την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μας, σε όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές και επειδή τα μέτρα αυτά είναι επόμενο ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις και αναταραχή, καλούμε τους κυβερνώντες να διαχειριστούν οι ίδιοι την κρίση που δημιούργησαν. Ας σχεδιάσουν έστω και τώρα ένα μονοπάτι που θα δίνει έστω και αμυδρή ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε ΜΑΤΩΜΕΝΟΙ, ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ αλλά ζωντανοί από την ΚΟΛΑΣΗ που μας έριξαν.
Τους ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ :
Μην ψάξουν τη λύση στα γκλόπς, τις ασπίδες και τα δακρυγόνα, βάζοντας τους Έλληνες Αστυνομικούς απέναντι στην κοινωνία.
Συνάδελφοι,
Λέμε όχι στον απαράδεκτο εκβιασμό των Τροϊκανών, στα δεσμά του μνημονίου των άδικων, σκληρών, υφεσιακών και αδιέξοδων φορολογικών, οικονομικών και αντικοινωνικών μέτρων που προετοιμάζονται.
Απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την προστασία του πενιχρού εισοδήματός μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: