ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το υπουργείο Υγείας βάζει λουκέτο στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας

Εκτός μάχης και η Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου στη Πτολεμαΐδα έπειτα από απόφαση της διοίκησης. Οι ασθενείς θα ταξιδεύουν μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ακόμη και αν πρόκειται για επείγοντα περιστατικά.
Όπως έκανε γνωστό η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:

«Η Διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας αντιμετώπισαν με τη γνωστή απάθεια το ζήτημα, μέχρι που προχτεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαϊδας ομολογεί το έγκλημα που συντελέστηκε: από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά μόνον το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας βάζει λουκέτο. Πρόκειται για ένα μόνον από τα δεκάδες κραυγαλέα δείγματα της καταστροφικής πολιτικής που η κυβέρνηση ασκεί στην υγεία κατ' εντολή της τρόικας, με τον κ. Λοβέρδο να επιχαίρει κάθε φορά που κλείνει μια Κλινική ή ένα Νοσοκομείο.
Είναι προφανές πως οδηγούν τον ελληνικό λαό σε γενοκτονία. Μάλιστα με το σχέδιο νόμου που εισάγει ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή θα κλείσει δια μιας 50 Νοσοκομεία στη χώρα!
Πολίτες, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς οφείλουν άμεσα να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους, ώστε να περισώσουν από το οριστικό κλείσιμο Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, δομές από τις οποίες εξαρτάται ευθέως η επιβίωση του ελληνικού πληθυσμού».
Ygeianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: