ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τι αποφασίστηκε στο το υπουργικό;

Βροχή νομοσχεδίων έρχονται από Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε από το υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Ήδη τη Δευτέρα τίθεται προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε τη διαφωνία της για τις περικοπές που συμφωνήθηκαν, τονίζοντας ότι η αρχική πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% θα οφελούσε περισσότερο τα ταμεία. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της κυβέρνησης.
Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου για τις περικοπές φαρμακευτικών δαπανών και τον τομέα της Υγείας, αυτό θα τεθεί στη Βουλή επίσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, θα συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που καθορίστηκε, στις 8 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.
Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τη Δευτέρα στο Εurogroup, μετά την ενημέρωση που έκανε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για τις θετικές συζητήσεις που είχε με την Αγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Μόντι, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να δοθεί και το αναπτυξιακό πακέτο, μετά την απόφαση του Εurogroup και την ολοκλήρωση του PSI.
Εκτενής συζήτηση έγινε για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και μετέφερε τη φράση του κ. Παπαδήμου, ότι η δέσμευση για την υλοποίηση του έργου θα αναδείξει την αναπτυξιακή προοπτική που χρειάζεται η χώρα.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται το 1/3 των 6200 στρεμμάτων να γίνει πράσινο, το 1/3 να δομηθεί και το υπόλοιπο 1/3 ελεύθεροι χώροι.
Η Άννα Διαμαντοπούλου και η Φώφη Γεννηματά ζήτησαν να ληφθεί πρόνοια ώστε ο συντελεστής πρασίνου που θα προβλεφθεί να μπορεί να ανταλλαγεί με τη διαμόρφωση πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας.
Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε επίσης και η πορεία του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» και τονίστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: