ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ποια η διαφορά μεταξύ ενός τοκογλύφου και της τρόικας;

Ο τοκογλύφος σε απειλεί αλλά σου δίνει κι ένα περιθώριο. 
Η τρόικα σου σπάει αμέσως τα πόδια και σου παίρνει και το σπίτι.
Το ερώτημα δεν είναι καθόλου ρητορικό. Διαβάζοντας όλες αυτές τις ημέρες τη θολή ειδησεογραφία φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι μήπως θα ήταν καλύτερα να δανειστούμε από το τοκογλυφικό συνδικάτο της Θεσσαλονίκης παρά από τους γραβατωμένους των Βρυξελλών!!!

Οι τοκογλύφοι το πολύ πολύ να έσπαζαν τα πόδια του Γιωργάκη – ένα μικρό ατύχημα με το ποδήλατο, τίποτα σπουδαίο –και θα «απαλλοτρίωναν ένα από τα εκατοντάδες ακίνητα που έχει ο Καρατζαφέρης. Μικρό το κακό. Ενώ με την τρόικα ο Γιωργάκης και ο Καρατζαφέρης δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα και πληρώνει ο λαός και οι πολίτες τα σπασμένα.
Σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ που έρχονται από την πλευρά των Βρυξελλών – η ελληνική πλευρά σιωπά με μια εθνική υπερηφάνεια –οι Γερμανοί και ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης πιέζει την ελληνική πλευρά μέχρι ασφυξίας. Κάθε μέρα κι ένας νέος όρος, κάθε μέρα και μια νέα απαίτηση. Μέχρι τη Δευτέρα πρέπει να συμφωνήσουμε σε τρεις νέους όρους και είναι ακόμη Παρασκευή, η τρόικα δεν καταλαβαίνει από σαββατοκύριακα και μπορεί να σκεφτεί κάτι νέο.
Οι τελευταίες εξελίξεις λένε λοιπόν ότι πρέπει όχι μόνο να αποδεχτούμε τον δεσμευμένο λογαριασμό αλλά και να προκαταβάλλουμε τους τόκους πριν η τρόικα αποδεσμεύσει την επόμενη δόση. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίζεται η εξόφληση του χρέους κι ό,τι περισσεύει θα πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις. Ζητάνε επίσης να υπάρχει ειδικός επίτροπος που θα ελέγχει για λογαριασμό τους τα έσοδα-έξοδα και την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Κι επιμένουν ότι ανεξαρτήτως εκλογών και εκλογικού αποτελέσματος πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ίδια πολιτική.
Κάποιος καλόπιστος θα μπορούσε να πει ότι η ευρωζώνη ζητά όλα αυτά τα μέτρα γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στους έλληνες πολιτικούς. Είναι ένα χαζό και εκ του πονηρού επιχείρημα. Εδώ και δύο χρόνια ακολουθείται μια πολιτική στραγγαλισμού και ξεπουλήματος σχεδιασμένη από την τρόικα. Οι πολιτικοί μας είναι απλώς φερέφωνα. Η τρόικα έχει αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για την εξόφληση των χρεών. Ξαναρωτάμε λοιπόν, ποια η διαφορά ανάμεσα σε έναν τοκογλύφο και στην τρόικα;
kamarinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: