ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο - φωτιά... "Θα με αφήσεις να καταλήξω να ζω σε ένα χαρτόκουτο, πατέρα; "

Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με τα νέα μέτρα που επιβάλλει η Τρόικα. Ναι κύριοι, και εκείνοι που μερικοί από εσάς νομίζετε ακόμη για εθνοσωτήρες αποφάσισαν την μείωση κατά 20% στους μισθούς και τις περικοπές στις συντάξεις.
Το ξέρω πως δεν σε νοιάζει!


Επίσης, η επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία έφτασε στο 20,9% σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική...
Αρχή, μιλάμε για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους. Το ξέρω πως ούτε και αυτό σε ενδιαφέρει.

Είσαι ο μέσος Έλληνας, είσαι κάτι σαν τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Είσαι μεσόκοπος, δεν έχεις μορφωθεί, δεν ενημερώνεσαι. Βλέπεις μονάχα τηλεόραση, αλλά ακόμη και τα κατευθυνόμενα δελτία ειδήσεων της τιβί δεν είσαι σε θέση να τα καταλάβεις.
Θα ψηφίσεις Ν.Δ “δαγκωτό”.


Πιστεύεις πως η Ν.Δ είναι καλύτερη από το ΠΑΣΟΚ επειδή : “Αν ο Καραμανλής είχε κάνει ό,τι έκανε ο Παπανδρέου θα γινόταν εμφύλιος”, λες.
Δεν ξέρεις τίποτα για κανένα ζήτημα.


Ζεις μέσα στην πλήρη άγνοια και όμως έχεις “άποψη” για τα πάντα.
Τα απογεύματα και τα βράδια, στρώνεις τον χοντρό σου πισινό στον καναπέ, απλώνεις τα βρωμερά σου πόδια στο τραπεζάκι και βλέπεις σίριαλ και ριάλιτι. Συγχώρεσε με, δεν ξέρω ακριβώς τι βλέπεις γιατί εγώ δε βλέπω τηλεόραση.


Πριν ή μετά την αποχαύνωση, βρίζεις το γιο σου ή την κόρη σου επειδή δεν έχει δουλειά και τον/την ταΐζεις. Σύμφωνα με σένα φταίει αυτός/η που δεν έχει δουλειά, και όχι εσύ που οδήγησες τη χώρα σ’ αυτό το σημείο με τις επιλογές σου και τη ψήφο σου. “Αν ήμουν εγώ τώρα νέος θα είχα καταφέρει πολλά. Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Υπάρχει δεν θέλω”, λες και ξαναλές…


Το “τροπάριο” αυτό το θα το συνεχίσεις μέχρι το τέλος της ζωής σου. Μια μέρα θα πεθάνεις από πρόβλημα στην καρδιά, εξαιτίας της κακής διατροφής σου, που είναι γεμάτη λίπη, αλλά και της τεράστιας ποσότητας της τροφής σου.


Τότε, ο γιος σου ή η κόρη σου, που εξακολουθεί να είναι χωρίς δουλειά θα πρέπει να αναλάβει και τα έξοδα της κηδείας σου. Μόνο που δεν έχει χρήματα, πως θα το κάνει; Τελικά το παιδί σου δανείζεται για να σε θάψει.
Εσύ θα κοιμάσαι ύπνο βαθύ (όπως έκανες και ζωντανός, για να μην ξεχνιόμαστε), στο μεταξύ στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να έχεις αφήσει το σπίτι σου στο παιδί σου και να μην είναι άστεγο, θα είναι σίγουρα όμως πεινασμένο!


Στη χειρότερη μπορεί να του έχεις αφήσει μόναχα χρέη και ούτε ένα κεραμίδι να βάλει από κάτω το κεφάλι του, και έτσι θα είναι και άστεγο και πεινασμένο! Εξαιτίας της εμμονής που είχες με την Ν.Δ.ούλα κατέστρεψες τη χώρα σου και καταδίκασες τις επόμενες γενιές. Αλλά δε θα σε πειράζει. Δεν θα καταλαβαίνεις ως νεκρός, όπως δεν καταλάβαινες και ως ζωντανός.


Λοιπόν γέρο! Αυτός είσαι και για το παρόν που ζούμε φταις εσύ, όπως και για το μέλλον που θα ζήσουμε. Έχεις σκοπό να κάνεις κάτι, μήπως αλλάξει έστω και την ύστατη στιγμή, ή θα συνεχίσεις να βλέπεις τιβί και να χειροκροτείς σα ρομποτάκι τα λόγια του Αντωνάκη σου;


Ε πατέρα;
Ε, μάνα;
Θα με αφήσετε να καταλήξω να ζω σε ένα χαρτόκουτο;
Μάλλον (σίγουρα) ναι! Και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω για όσα μου “προσφέρατε” και μου “προσφέρετε”, και εσείς και ολόκληρη η γενιά σας!
Η φωτογραφία του παχουλού μεσήλικα απεικονίζει τον πατέρα μου, έναν φανατικό της Ν.Δούλας που τον “ευχαριστώ”.
Σε αυτόν και σε όλους όσους είναι όπως εκείνος είναι αφιερωμένο αυτό το κείμενο!
Τώρα πάω να κάνω εμμετό γιατί πολύ σας σκέφτηκα!
Υ.Γ: Προς τους φίλους μου που τους άρεσε αυτό που διάβασαν. Μην αρκεστείτε παρακαλώ να μου πείτε “πόσο ωραία τα λέω”. Κάντε κάτι παρακαλώ… Το “κάτι” είναι καλύτερο από το τίποτα, και από τα ωραία λόγια… Όλα είναι πολιτική!


Υ.Γ νούμερο 2: Δείτε παρακάτω την τελευταία σκηνή από το V for Vendetta.
Υπάρχει άραγε καμιά ελπίδα να επαναστατήσουμε μαζικά ή αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες; (Μην ακούσω άλλο για “αγανακτισμένους”.
Μπορεί να τους στήριξα πριν ξεφουσκώσουν, αλλά έπρεπε να υποπτευθώ πως βρωμάει η υπόθεση όταν έμαθα πως και ο πατέρας μου -οπαδός της Ν.Δούλας- κατέβηκε με κατσαρόλα στην πλατεία… Έκανα λάθος το παραδέχομαι.)
trupokarudos.comepirus-ellas.gr

2 σχόλια:

VATOLAKKIOTIS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ

TRUPOKARUDOS είπε...

Οκ αλλά ξέχασες να το διορθώσεις...