ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κι εμπορίας λαθραίων τσιγάρων

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξάρθρωσαν πολυμελές κύκλωμα, τα μέλη του οποίου ενέχονται σε διοχέτευση λαθραίων πακέτων τσιγάρων που δεν φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού.

Συνελήφθησαν, τέσσερις «εγκέφαλοι» - προμηθευτές (τρεις γυναίκες ηλικίας 28, 29, 52 ετών και 28χρονος άνδρας) και έξι διακινητές (πέντε γυναίκες ηλικίας 28 έως 72 ετών και 57χρονος άνδρας), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της «Σύστασης συμμορίας», παράβασης του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» και «Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες»
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η παραπάνω εγκληματική ομάδα δραστηριοποιείτο στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2011, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους για το κάθε μέλος της. Συγκεκριμένα οι τέσσερις «ιθύνοντες νόες» του κυκλώματος, προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν σε τοπικές λαϊκές αγορές, μέσω των τα έξι μελών– διακινητών.
Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν:
- 288.034 πακέτα λαθραίων τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού, ο κύριος όγκος των οποίων βρέθηκε στις οικίες τριών εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος και σε αποθήκη που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
- Έξι I.X.E. αυτοκίνητα
- Το χρηματικό ποσό των 2.986 ευρώ
- Εννέα κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ εκτιμάται ότι το ύψος των διαφυγόντων δασμών και λοιπών επιβαρύνσεων από την παραπάνω δραστηριότητα, υπερβαίνει το ποσό των 700.000 ευρώ.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: